Ellis Marsalis Jr. korona virüsünden öldü

Caz dünyasında korona virüsüne bir kayıp daha: Ellis Marsalis Jr. 85 yaşında öldü...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - New Orleans cazının efsane isimlerinden Ellis Marsalis Jr.'ın, korona virüsü kaynaklı zatürreden öldüğü açıklandı. 85 yaşında olan ünlü piyanist'in oğlu Ellis Marsalis III, "Ölümüne sebep olan şey zatürre oldu. Ama zatürreye de Covid-19 neden oldu" dedi.

Ellis Jr., caz dünyasının en tanınan ailelerinden birinin en yaşlı mensubuydu. Sanatçının oğullarından Wynton Marsalis dünyanın en tanınan caz müzisyenlerinden biri ve New York Lincoln Merkezi'nin caz bölümünün artistik direktörlüğünü yapıyor. Ellis Marsalis Jr.'ın diğer 5 oğlu da profesyonel olarak caz müzik yapıyor.

Ellis Marsalis Jr., geçen aralık ayına kadar New Orleans'te düzenli olarak konserler vermeye devam ediyordu. New Orleans Belediye Başkanı LaToya Cantrell, "Ellis Marsalis bir efsaneydi. O, New Orleans cazı dediğimizde akıllara gelen prototipti. O bir öğretmen, baba ve ikondu. Dünyaya getirdiği neşe ve sanatı anlatmaya kelimeler yetmez" dedi.

Caz dünyası korona virüsü sebebiyle daha önce de Manu Dibango ve Wallace Roney gibi ünlü isimlerini kaybetmişti. (KÜLTÜR SANAT)