Yerin Kulağı: Suriye’den Omar iftiharla sunar!

Omar Souleyman, ‘uzun gece’ anlamına gelen ‘Layle’ adlı teklisini çıkardı. Palmiyeler, Gesaffelstein ve Annihilator’dan da yeni tekliler geldi.

Google Haberlere Abone ol

Yerin Kulağı’nda bu hafta Omar Souleyman, Palmiyeler, Annihilator ve Gesaffelstein yeni teklileriyle yer alıyor. Yeni çıkan müzikleri derledik.

Omar Souleyman

Suriye’nin dünya çapında en ünlü müzisyenlerinden biri olan Omar Souleyman, yeni albümü öncesinde bir tadımlık yayınladı. Layle isimli 6 dakikayı aşan şarkı, Souleyman’ın Arap müziğini modern ezgilerle birleştirdiği başka bir çalışma olma özelliğini taşıyor. Geçtiğimiz yıllarda Björk’le düet yapan ve Nobel Barış Ödülü töreninde sahneye çıkan Souleyman, 2017’de yayınladığı To Syria, With Love’dan sonra ilk stüdyo albümü olan Shlon’u 22 Kasım’da yayınlamaya hazırlanıyor.

Palmiyeler

Müziğine saykodelik-alternatif-indie diyebileceğimiz (belki de henüz kategorize edemeyeceğimiz) İstanbullu grup Palmiyeler’den yeni tekli geldi. Geçen yıl çıkardığı Akdeniz adlı albümünden sonra ilk kez bir çalışma yayınlayan grup, tarzından ödün vermediği yeni bir çalışmayla daha dinleyicileriyle buluştu.

Gesaffelstein

Dark-techno tarzından müzik yapan Fransız dj Gesaffelstein yeni EP’si Novo Sonic System’i piyasaya sürdü. Bu yıl Hyperion adlı bir albüm de yayınlayan müzisyenin yeni çalışması 16 dakika süren 6 şarkıdan oluşuyor. Gesaf’ın yeni EP’si Youtube ve diğer tüm dijital müzik platformlarından dinlenebiliyor.

Annihilator

Kanadalı thrash metal grubu Annihilator, 2017’den bu yana süren suskunluğunu bozdu. O yıl iki albüm çıkararak dinleyicileriyle buluşan grup, kısa süre önce I am Warfare isimli yeni bir tekli çıkardı. Jeff Waters önderliğinde sürekli üye değişimine giden grup, yeni şarkısının lirik videosunu da internette izlemeye açtı.