Müjdat Gezen: Bir espri yapıyorsun şafakta evine polis geliyor

60'ıncı sanat hayatını kutlamaya hazırlanan tiyatrocu Müjdat Gezen, siyasi mizahın kendisini çok yorduğunu belirterek, "Çünkü siyasi mizah dert getiriyor, keder getiriyor. Bir espri yapıyorsun ertesi gün şafak sökmeden evine polisler geliyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tiyatro sanatçısı Müjdat Gezen, ülkede demokrasinin 'yürekler acısı' halde olduğunu söyledi. Bu nedenle siyasi mizahın insanın üzerinde 'fena halde' stres yaptığını belirten Gezen, seyircilerin 'buruk' değil, 'tatlı tatlı' gülmek istediklerini söyledi ve ekledi: Düşünmek, yazmak ve konuşmak suç olmasa her şey bir anda düzelecek.

Sözcü'den Yüksel Şengül'ün sorularını yanıtlayan Müjdat Gezen, özetle şunları söyledi:

DERT GETİRİYOR: İtiraf ediyorum, siyasi mizah beni çok yordu. Çünkü siyasi mizah dert getiriyor, keder getiriyor. Bir espri yapıyorsun ertesi gün şafak sökmeden evine polisler geliyor.

SEYİRCİ MÜZİKALLER DE SIKINTILARINI UNUTMAYA ÇALIŞIYOR: Seyirciler de buruk değil, tatlı tatlı gülmek istiyorlar.  Son dönemde sahnelediğimiz Sevgi Müzikali, Yedi Kocalı Hürmüz ve Şarkılar Seni Söyler, hem beni hem de seyirciyi rahatlattı. İnsanlar müzikallere gelerek yaşadıkları sıkıntıları unutmaya çalışıyor. Şimdi yeni bir müzikal geliyor.

İSTANBUL'UN 567 YILI SAHNEYE TAŞINIYOR (Yeni müzikali Eğlence Dünyası): Yazdığım, yönettiğim, yapımcısı olduğum ve oynadığım Eğlence Dünyası adlı müzikal ekim ayında perde açıyor. Fatih Sultan Mehmet'in 1453'teki fethiyle başlayıp 2020'ye kadar geçen İstanbul'un 567 yılını sahneye taşıyorum. Fatih'in Haliç'e indirdiği gemilerini, Galata Kulesi'nden Üsküdar'a uçan Hezârfen Ahmed Çelebi'yi, Malkoçoğlu'nun kılıç çekişini, hatta İtalyan Sirki'ni sahnede izleyeceğiz.