Nicki Minaj Suudi Arabistan konserini iptal etti

Nicki Minaj'a sosyal medyadan tepki: Suudi Arabistan konserini iptal etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'li rapçi Nicki Minaj, Suudi Arabistan'da yapılacak 2019 Cidde Dünya Festivali'nde sahne alacağının duyurulmasının ardından sosyal medyada tepki gördü. Minaj, eleştirilerin ardından yaptığı açıklamada konserini iptal ettiğini duyurdu.

Sanatçı, “Dikkatlice düşündükten sonra, Cidde Dünya Festivali için planlanan konserimi yapmamaya karar verdim” dedi.

'İFADE ÖZGÜRLÜĞÜNE DESTEĞİMİ AÇIKÇA ORTAYA KOYMAK BENİM İÇİN ÖNEMLİ'

Minaj yaptığı açıklamada, “Şovumu Suudi Arabistan'daki hayranlarıma sunmaktan başka bir şey istememekle birlikte, kendimi bu meseleler konusunda daha iyi eğittikten sonra, kadın haklarına, LGBTİ topluluğuna ve ifade özgürlüğüne olan desteğimi açıkça ortaya koymanın benim için önemli olduğuna inanıyorum” ifadelerini kullandı.

İnsan Hakları Vakfı, geçen hafta açıklama yaparak, Nicki Minaj’dan ve diğer sanatçılardan Suudi Arabistan konserlerini iptal etmelerini istemişti.

Sosyal medya tartışmalarında, kadınların çarşaf giymek ve peçe takmak zorunda olduğu, kadınlara karşı  ayrımcılık politikalarının sürdürüldüğü Suudi Arabistan’da açık kostümleri ve müstehcen şarkı sözleriyle Nicki Minaj’a konser verdirilmesi ikiyüzlülük olarak nitelendirildi. Bazı sosyal medya kullanıcıları da, eşcinsel onur yürüyüşlerinde sahneye çıkan Minaj'ın, eşcinselliğin ölümle cezalandırıldığı Suudi Arabistan'da sahneye çıkmasındaki tezatlığa dikkat çekti.