Yerin Kulağı: Freud Marx Engels & Jung’dan yeni şarkı!

Özellikle 90'lı yıllarda oldukça aktif olan 'Freud Marx Engels & Jung' yeni şarkı yayınladı. Rock/metal grubu Volbeat yeni albümünün açılış parçasına klip çekti. İşte bu haftanın müzik gelişmeleri...

Google Haberlere Abone ol

Ogün Işık

DUVAR - Bu hafta Yerin Kulağı’nda dört farklı grup ve sanatçının yeni müzikleri var. Finlandiyalı grup Freud Marx Engels & Jung, Bruce Springsteen, Bill Callahan, Volbeat’in yeni yayınladıkları eserleri sizler için derledik.

Freud Marx Engels & Jung

Fin rock grubu ‘Freud Marx Engels & Jung’ bu hafta yeni bir tekli çıkardı. Grubun yeni teklisinde yer alan ‘Eksynyt Löytää’ isimli şarkının sözleri ve bestesi Pekka Myllykoskive’e ait. Teklide yer alan diğer parça ‘Mystinen Metsätyömies’ ise Kantriartistit Avohakkuita Vastaan ile beraber kaydedildi. 1984’te kurulan ve 90’lı yıllarda birçok albüm çıkaran grubun yeni teklisi 7 dakika 40 saniye sürüyor.

Bruce Springsteen

ABD’li müzisyen Bruce Springsteen merakla beklenen yeni albümünü yayınladı. 50 dakika süren 13 şarkılık ‘Western Stars’, Amerikan folk-rock müziğinin en ünlü temsilcilerinden biri olan Springsteen’in 18. Stüdyo albümü olma özelliğini taşıyor. Springsteen piyasaya çıkan yeni albümüne ismini veren Western Stars isimli şarkıya çektiği video klibi de internette yayınladı. Sanatçı, albüm çıkmadan önce üç adet tekli yayınlamıştı.

Bill Callahan

Söz yazarı ve gitarist Bill Callahan yeni albümü ‘Shepherd in a Sheepskin Vest’i piyasaya sürdü. 20 şarkıdan oluşan albümün süresi 1 saati aşıyor. Son stüdyo albümünü 2014’te çıkaran ABD’li müzisyen, ‘Pitchfork’ gibi müzik otoritesi kabul edilen birçok mecrada bu haftanın en iyileri arasına girdi.

Volbeat

Rock’n Roll ve heavy metal müziğin harmanlanmış hali olan Volbeat yeni bir şarkı ve video klibini dinleyicileriyle buluşturdu. Danimarkalı grup 2 Ağustos 2019’da piyasaya çıkaracağı ‘Rewind, Replay, Rebound’ adlı albümünün açılış parçası olan ‘Last Day Under The Sun’ı video klibiyle beraber yayınladı. Son albümünü 2016’da çıkaran grup, geçtiğimiz ay ‘Leviathan’ isimli bir tekliyi video klibiyle beraber dinlemeye sunmuştu.