Türk Rus Klasik Müzik Festivali başlıyor

Türk Rus Klasik Müzik Festivali, Side Antik Tiyatrosu’nda başlıyor. Etkinlik 7-11 Mayıs'ta!

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Antalya Side Antik Tiyatrosu’nda 7-11 Mayıs tarihlerinde ilk kez düzenlenecek olan Türk Rus Klasik Müzik Festivali'ne ev sahipliği yapacak.

Festivalin Genel Sanat Yönetmeni; Rusya'nın ödüllerinden 'Ulusal Kültür Mirası' ödülü sahibi maestro Vladimir Spivakov. Festivalin daimi orkestrası ise, Moskova Virtüözleri Oda Orkestrası.

Açılış konseri, “İki Dost Ülkenin Bestecileri” Nevit Kodallı’nın ‘Telli Turna Süiti’ ve Şostakoviç’in ‘Prelüd ve Scherzo’ adlı eserleriyle başlayacak. Sonrasında, Avrupa’da “Cecilia Bartoli’nin kız kardeşi” olarak anılan Bolşoy Tiyatrosu solisti soprano Anna Aglatova, opera literatürünün aryalarını seslendirecek. Ardından; Türk piyanist ve besteci Fazıl Say’ın solistliğinde, Mozart’ın ‘12.Piyano Konçertosu’ sanatseverlerle buluşacak.

Konser, 7 Mayıs Salı günü saat 21:15’de Side Antik Tiyatrosu’nda gerçekleşecek.

9 Mayıs Perşembe günü saat 21:15’de gerçekleşecek konserde, Moskova Virtüözleri Oda Orkestrası, bu kez Spivakov’u şef ve solist olarak Vivaldi ‘Keman Konçertosu’ eşliğinde ağırlayacak. Sonrasında da Spivakov idaresinde, Rusya’nın flüt sanatçılarından Sergey Zhuravel’e Vivaldi’nin ‘Flüt Konçertosu’nda eşlik edecek. Topluluk konserini, Spivakov idaresinde seslendireceği, Boccherini ve Çaykovski eserleriyle tamamlayacak.

11 Mayıs Cumartesi saat 21:15’de düzenlenecek “Piazzolla-Gala” isimli kapanış konserinde ise Maestro Spivakov ve Moskova Virtüözleri Oda Orkestrası, genç kuşak Rus sanatçılar arasında gösterilen akordeon sanatçısı Nikita Vlasov ile orkestranın kendi üyeleri olan Moskova Virtüözleri Oda Orkestrası solistlerine eşlik edecek. Astor Piazzolla’nın eserlerinden oluşacak olan kapanış konseri ile festival son bulacak.