Mülteci ve Türkiyeli kadınlar üretim atölyelerinde buluştu

Kadınlar, Konak Mülteci Derneği'nde bir araya geldi: Kapı süsü ve amigurumi yaptılar.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - Mülteci ve Türkiyeli kadınlar, Konak Mülteci Derneği’nde düzenlenen kapı süsü ve amigurumi (örgü tığı ile sık iğne tekniği kullanılarak yapılan oyuncak sanatı) atölyelerinde bir araya geldi. İzmir’in Basmane bölgesinde yaşayan kadınlar, "Üretmesini Öğreniyoruz, Birlikte Üretiyoruz" sloganıyla iki gün süren atölye çalışmalarına katıldılar. Toplum Gönüllüleri (TOG) ve Pegasus’un ortaklığındaki "Yarınlara Uçuyoruz Projesi" kapsamında, yaratıcı atölye çalışmalarında üretilen kapı süsleri ve amigurumi hediyelik eşyalarından kadınların gelir elde etmesi amaçlanıyor.

Konak Mülteci Derneği tarafından düzenlenen atölye çalışmalarıyla, Türkiyeli ve mülteci kadınların ekonomik ve sosyal alanda dayanışması ile son zamanlarda artan nefret söylemlerine karşı barışın güçlendirilmesi hedefleniyor. Projeye katkı sunan Gönüllü Gençlik Grubu bu hedefi vurgulamak için çalışmaya "Barış Köpüğü" adını veriyor.

Proje kapsamında geçtiğimiz günlerde tamamlanan buzdolabı süsü ve nikah şekeri üretimi ile dört ayrı alanda üretim becerisi gelişen kadınlar, üretim faaliyetlerine Konak Mülteci Derneği’nin Basmane’deki merkezinde devam edecek. Üretilen hediyelik eşyaların, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri boyunca İzmir Fuar'ında sergilenmesi için de hazırlıklar başladı. (DUVAR)