Sanatçı Yelda Abbasi serbest bırakıldı

Kürt sanatçı Yelda Abbasi, serbest bırakıldı. Sanatçı, MKM'nin 27. yıl kutlamalarına katılmak için geldiği havalimanında gözaltına alınmıştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mezopotamya Kültür Merkezi'nin (MKM) kuruluş yıl dönümü etkinliği için Türkiye'ye gelen Kürt sanatçı Yelda Abbasi, dün akşam saatlerinde İstanbul Atatürk Havalimanı'nda gözaltına alındı. Bu sabah mahkemeye çıkarılan Abbasi serbest bırakıldı.

MKM'nin 9 Aralık’ta Bostancı Gösteri Merkezi’nde gerçekleştireceği 27’nci kuruluş yıl dönümü etkinliği için Türkiye’ye gelen sanatçı Yelda Abbasi, Atatürk Havalimanı’nda gözaltına alındı. Abbasi'nin gözaltı gerekçesinin 5 Nisan 2018'de avukatlar gününde Van'da katıldığı bir etkinlik nedeniyle hakkında açılan soruşturma olduğu öğrenildi. Sabah saatlerinde Bakırköy Adliyesi’ne çıkarılan Kürt sanatçı Abbasi ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

MKM 27. YILINI KUTLAYACAK 

Musa Anter ve İsmail Beşikçi’nin de içinde bulunduğu bir grup aydın ve sanatçı tarafından 27 Eylül 1991 yılında İstanbul’da kurulan Mezopotamya Kültür Merkezi (MKM), 27. yılını ‘ Be hev re’ (Birlikte) sloganıyla 9 Aralık’ta Bostancı Gösteri Merkezi’nde kutlayacak.

Etkinlik, saat 17.00’da başlayacak. Kutlamada Yelda Abbasi ve Ferhat Tunç’un yanı sıra birçok sanatçı sahne alacak.