Aziz Azmet kimdir?

Müzisyen Aziz Azmet hayatını kaybetti. Azmet, Moğollar grubunun kurucularındandı ve ilk solistiydi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Moğollar grubunun kurucularından olan Aziz Azmet hayatını kaybetti.

1 Ocak 1947 yılında doğan Aziz Azmet, müzik hayatına ilk olarak Meteorlar grubu ile başladı. Grupta bas gitarla beraber vokal yaptı. Grupla beraber cover parçalar üstünde çalışan Azmet'in 64'te kaydedilip 66'da piyasaya sürülen iki plağı oldu.

1967 yılında  Mesut Aytunca'nın Silüetler grubuna gitarist ve vokalist olarak girdi. Grupla aynı adı taşıyan uzun çalarda grubun yaptığı İngilizce cover'ları söyledi. Burada daha sonra Moğollarda beraber çalışacağı Murat Ses ile beraber müzik yaptı. Yine 1967 yılında Silüetler'den ayrılan Azmet ve Ses beraber "Moğollar"ı kurdu. Grubun ilk müzikal çalışmaları Beatles ve Rolling Stones gibi İngiliz gruplarından etkilendi. Aziz Azmet de Murat Ses ile beraber grubun şarkı yazarlığı görevini üstlendi ve düzenlemeleri beraber yaptılar. 1968'de Fitaş konseri ile konser hayatına başlayan Moğollar müzikal tempolarıyla da dikkat çekiyordu. Grubun o zamanki en büyük hiti olan "Dağ ve Çocuk"un sözlerini yazan Aziz Azmet, grup geleneksel müziklere doğru kaydığı iddiasıyla ayrılmaya karar verdi. Kısa bir süre Ersen'in vokal yaptığı dönemlerde grupta müzisyen olarak yer aldı ve daha sonra gruptan ayrıldı.

1970'de "Beni Hiç Bırakma / Hiç İstemem" plağı ile solo hayatına başlayan Azmet, Bunalımlar'ın 1971'de "Yollar / Hele Hele Gel" plağında beraber çalışıp bir takım konserler verdi. Son plağı 1972'de "On Beşinde Aldım Sazı / Haram" plağının Haram şarkısında 3 Hürel'le çalıştı. Konserlere beraber çıkan dörtlü 1972 şubatında yollarını ayırdı.

Aziz Azmet kimdir?Aziz Azmet kimdir?

Müziği bırakıp iş hayatına atılan Aziz Azmet 2006 yılında Son Osmanlı Yandım Ali filminde de rol aldı. Playstation 3 reklam müziği olarak sözlerini Aziz Azmet'in yazdığı "Garip Çoban" şarkısını kullandı.UV