‘Senin Gözünde Sur’ Fotoğraf Yarışması ödülleri sahiplerini buldu

'Senin Gözünde Sur' yarışması sonuçlandı. Dereceye girenlere ödülleri verildi.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - Gönüllü gençlerin bir araya gelerek kurduğu Umutla Bakanlar Topluluğu’nun düzenlediği “Senin Gözünde Sur” adlı fotoğraf yarışması sonuçları açıklandı. Düzenlenen yarışmada birinciliği Muhammed Burak Çiçek alırken, Mehmet Sümer 2., Şivan Görer de 3.’lük ödülü aldı. Ödüller, düzenlenen törenle sahiplerine verildi.

Büyük bölümünü üniversite öğrencilerinin oluştuğu gençlerin bir araya gelerek kurduğu Umutla Bakanlar Topluluğu, gençlere yönelik çalışmalarla dikkat çekiyor. Diyarbakır’da çocukları ve gençleri sanatla buluşturmayı amaçlayan ve kültürel miras bilinci yaratmak isteyen topluluk, son olarak “Senin Gözünde Sur” adlı fotoğraf yarışması düzenledi. Düzenlenen yarışmaya 93 kişi toplam 200’ü aşkın fotoğraf ile başvurdu. Gazeteci Sertaç Kayar, Mahmut Bozarslan ve fotoğrafçı Fatih Tuğrul’un jüri olduğu yarışmanın sonuçları, yapılan değerlendirmeler sonunda belli oldu.

ÖDÜLLER TÖRENLE SAHİPLERİNE VERİLDİ

Jüri üyelerinin değerlendirmesi sonucu Muhammed Burak Çiçek’in Sur’un Benusen Burcu’nda çektiği fotoğraf 1.’lik ödülüne layık görüldü. Mehmet Sümer’in Sur fotoğrafı da 2.’lik ödülüne layık görüldü. Şivan Görer’in Dörtayaklı Minare’de çektiği fotoğraf da 3.’lük ödülü aldı. Ödüller, Sur’da düzenlenen törenle sahiplerine verildi. Ödül törenine Umutla Bakanlar Topluluğu üyeleri ile Rawest Araştırma Direktörü Reha Ruhavioğlu, jüri üyeleri Sertaç Kayar ile Mahmut Bozarslan katıldı. Düzenlenen törende ödüller sahiplerine verilirken, jüri üyelerine de katkılarından dolayı plaket verildi.

ÇOCUKLARA UMUT OLMAK

 Büyük bir bölümünün üniversite öğrencilerinden oluştuğu ‘Umutla Bakanlar’ projesi 2018 yılında topluluğa dönüşerek Türkiye’nin farklı şehirlerindeki gönüllüleri ile birçok çalışma yürütmeyi amaçlıyor. Diyarbakır’da fotoğraf ve şiir yarışması düzenleyen “Umutla Bakanlar Topluluğu” odak noktalarını çocuklar ve gençler olarak belirlemiş durumda.

“Umutla Bakanlar Topluluğu” kurucu üyesi Emrullah Saruhan, topluluğun imza attığı çalışmalar ve amaçlarını şu sözlerle açıkladı:

“2015 yılının Aralık ayında ‘Umutla Bakanlar’ projesine başlarken Türkiye çapında kampanyalarla çalışmalar yapmaya başladık. O dönem ‘Umutla Bak’ isimli bir dergi çıkardık. Dergiden elde edilen gelir sayesinde kampanyalarımızı başlattık. Kampanyalarımız özellikle dezavantajlı gruplar için yapıldı. Kıyafet, gıda ve kırtasiye malzemeleri gibi yardımlarda bulunmaya çalıştık. Bunları tecrübe ederken bu süreçte gönüllü topladık. Yaptığımız çalışmalar sonucunda 16 şehirde 16 ekibimiz oldu. Gönüllü sayısı arttıkça çalışmalarımız da hızlandı. Onlar kendi bulundukları bölgede çocuklar için kendi belirledikleri okullara kırtasiye yardımında bulunurken manevi olarak da destek sunmaya çalışıyordu. Maddi çalışmalar değil de kültür sanat alanında bir şeyler yapmayı amaçlıyoruz. Arkadaşlarımızın her biri bunlarla ilgili proje üretiyor. ‘Umutla Bakanlar’ ismini seçerken çocuklara umutla bakmak istiyoruz. Toplumun sorunları ile birebir ilgileniyoruz fakat en çok çocuklara umut olmak istiyoruz. Çocukların maddi ve manevi ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz.”