'Ev Yapımı' prömiyer yapıyor

‘Ev Yapımı’ ilk kez 28 Eylül'de Şişli'de sahneleniyor: Her eğlencenin bir sonu vardır!

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mask-Kara Tiyatrosu ve Komşuda Tiyatro işbirliğinde hazırlanan ‘Ev Yapımı’ adlı oyun dünya prömiyerini 28 Eylül’de gerçekleştirecek. Şişli Belediyesi’nin ev sahipliğinde Şişli Cemil Candaş Kültür Merkezi’nde sergilenecek oyunun yazarı Şenay Tanrıvermiş, yönetmeni ise Hülya Karakaş.

Ebru Üstüntaş, Makbule Meyzinoğlu, Hülya Karakaş, Ayşenur Nuhoğlu, Mert İşcan gibi isimlerin rol aldığı oyun için Mask-Kara Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Nurhan Uslu; oyunun, yapabileceklerinden en çok kendileri korkan, kendi kendinin görüntüsüne ve gösterisine dönüşen dolayısıyla, kopya yaşamlar içinde daralan üç kadın, kadınlar üzerinden ‘annelik’ ve ‘aile’ kavramlarını ve ‘öteki’ anneleri sorguladığını söylüyor.

'ANNELİK GERÇEKTEN KUTSAL MIDIR?'

Oyunun yazarı Şenay Tanrıvermiş ise 'Annelik gerçekten kutsal mıdır, eğer kutsalsa sadece kendi çocuğuna yetecek sevgiye, şefkate, merhamete annelik denilir mi? Yoksa bazı anneler kutsal değil midir? Cennet annelerin ayakları altındaysa çocuğunun kemiklerini arayanlara ne vaat edilir? Çenelerin kapanması vicdanları susturmaya yeter mi? O çocukların kayıp kemikleri kayıp vicdanlara batar mı?' sorularına cevap niteliğinde yazmış oyunu.

Tanrıvermiş, sosyo-ekonomik olarak üst-orta sınıfa ait Seda, Müge ve Zahide karakterlerini, "Cumartesi Anneleri’nin kayıp çocuklarından, kadın cinayetlerinden, emekçi kadının sömürüsünden ve tüm bunlara sessiz kalmaktan gizli bir utanç duyan milyonların temsilcisi olarak" yazmış.