'IŞİD kurbanlarını anlama' sanatı!

Hollanda'da genç bir sanatçının 'cihatçı performansı' tepki topladı. Sanatçı, "Nasıl bir şey olduğunu anlasınlar istedim" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hollanda-Almanya sınırında yer alan Enschede kentinde yapılan bir sanat festivalinde IŞİD militanı Cihatçı John (Muhammed Emwazi) tarafından öldürülmeyi bekleyen kurban gibi poz verilebilmesi tepki topladı.

'NASIL BİR TECRÜBE OLDUĞUNU ANLASINLAR İSTEDİM'

22 yaşındaki Anne Bothmer neden böyle bir etkinlik kurguladığını şöyle anlattı: "Söz konusu eylemlerin seyircisi olarak bunu tecrübe etmek istemiyoruz ama gene de bir parçası olmak istiyoruz." Bothmer, "Teröristler tarafından vurulan insanların üstüne kamyon sürme de dahil çok sayıda olayda kitlelerin irrasyonel tepkilerini gördükten sonra böyle bir performans yapmaya karar verdim. İnsanların gerçekten IŞİD'e maruz kalmanın nasıl bir şey olduğunu anlamasını istedim" dedi.

'AYNI TRAVMAYA MARUZ BIRAKIYOR, KALDIRILSIN'

Kentteki yerel politikacılarsa bu etkinliğe sert tepkiler gösterdi. Enschede Demokratik Platformu yayınladığı bir Facebook mesajında materyallerin hemen kaldırılmasını talep ederek, "Bu soykırım resminin bu etkinlikte yeri yoktur. Söz konusu performans kent sakinlerini ve çocukları gereksiz yere geçmişte bulundukları ülkeden kaçtıkları terörizm, acı ve travmalara yeniden maruz bırakıyor" tepkisini gösterdi. (Dış Haberler)