46. İstanbul Müzik Festivali başladı

La Scala Filarmoni Orkestrası İstanbul'da. Konser, 27 Mayıs Pazar akşamı saat 20.00’de.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen İstanbul Müzik Festivali, 46. defa dinleyicilerle buluşacak. Festival, 12 Haziran'a kadar sürecek. İstanbul Müzik Festivali bu yıl “Aile Bağları” temasıyla, 20 gün boyunca İstanbul’un 17 mekânında gerçekleştirilecek 25 konserle gerçekleşecek.

Festivalde müzikseverleri Lauma & Baiba Skride, Güher & Süher Pekinel ve Ferhan & Ferzan Önder gibi kardeş müzisyenler, Selman & Kudsi Ergüner, Mischa, Lily & Sascha Maisky gibi müzisyen baba ve çocukları ve Diana Damrau & Nicolas Tesle gibi eş müzisyenlerin de aralarında olduğu bir program bekliyor.

LA SCALA FİLARMONİ ORKESTRASI İSTANBUL'DA 

Türkiye’deki son konserini, yine festival kapsamında 2009 yılında veren La Scala Filarmoni Orkestrası, şef Daniel Harding yönetiminde yeniden İstanbul’da. Orkestra, Grammy ödüllü piyanist Daniil Trifonov solistliğinde izleyiciyle buluşacak.

27 Mayıs Pazar akşamı saat 20.00’de Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda Yapı Kredi’nin yüksek katkıları, Bell Şirketler Topluluğu ve Organik Group’un gösteri eş sponsorluğunda gerçekleştirilecek konser öncesinde, saat 19.00’da yazar Aydın Büke konser programında yer alacak Beethoven’ın Erocia Senfonisi üzerine bir söyleşi gerçekleştirecek.