Dünyanın dört bir yanından çocuklar Sarıyer'de

Sarıyer Belediyesi, çeşitli ülkelerden çocukları ağırlıyor! Etkinlikler, 24 Nisan'a kadar sürecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sarıyer Belediyesi, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda, on bir ülke ve sekiz ilden toplam 526 çocuğu misafir edecek. Binlerce çocuğa ev sahipliği yapacak olan Sarıyer, 1 hafta boyunca etkinliklerle renklenecek.

‘Hepimiz Farklıyız, Hepimiz Eşitiz’ sloganıyla düzenlenen etkinlikler boyunca 8 il ve 11 farklı ülkeden çocuklar Kilyos Sosyal Tesisleri’nde ağırlanacak. Bugün başlayacak etkinlikler bir hafta boyunca kortej yürüyüşleri, halk oyunları performansı, geziler ve atölye çalışmaları ile devam edecek. Kutlamalar, Bahçeköy Life Park’ta 22 Nisan günü gerçekleşecek Sinan Akçıl konserinin ardından, 23 Nisan’da Unıq İstanbul’da yapılacak ödül töreniyle son bulacak.

DÜNYA ÇOCUKLARI SARIYER’DE BULUŞACAK

Etkinliklere yurt dışından Çin, Bulgaristan, Ukrayna, Kosova, Bosna Hersek, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Endonezya, Gürcistan, Arjantin, Malezya ve Kazakistan, yurt içinden Artvin, Erzurum, Mersin, Hatay, Şırnak, Aydın, Edirne ve İstanbul’dan toplamda 526 çocuk katılacak.

ÜÇÜNCÜ ÇOCUK MECLİSİ DÜZENLENECEK

Program kapsamında dünya çocukları bu yıl üçüncüsü düzenlenecek Sarıyer Belediyesi Çocuk Meclisi’ne katılacak. Çocukların kendilerini ifade etme alanlarına sahip olabilmeleri, akranlar arası paylaşımlarda bulunabilmeleri, kendi gündemlerini oluşturabilmeleri amacıyla geliştirilen projeyle çocuklar, hayallerini ve daha iyi bir dünya için dileklerini birbirleriyle paylaşacak.

SİNAN AKÇIL SAHNE ALACAK

Şarkıcı Sinan Akçıl 22 Nisan Pazar günü etkinlik kapsamında sahne alacak.