İFSAK'ın 'İş'te Kadın' sergisi başlıyor

İFSAK'ın 'İş'te Kadın' sergisi bugün saat 17.00'de başlıyor: Kadınlar her yerde...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İFSAK (İstanbul Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği) Proje Birimi'nin hazırladığı “İş’te Kadın” sergisi bugün saat 17.00'da İFSAK’ta açılıyor.

Eğitim seviyesinin yüksek olduğu profesyonel iş kollarında çalışan kadın oranı gittikçe artarken, “kadın işi-erkek işi” diye tanımlanan cinsiyetin ön plana çıktığı iş kollarında kadın çalışanların parmakla gösterilecek oranda azlığı dikkat çekici bir problem olarak varlığını sürdürüyor. İFSAK bu konudan hareketler çalışmaya başladı ve “İş’te Kadın” Sergisi ile “erkek işi” olarak tanımlanan işlerde cinsiyetlerini kaybetmeyip, 'erkekleşmeden' çalışan kadınları fotoğrafladı.

Sergide kadın, 'elinin hamuruyla' erkek işine karışınca; bazen minibüs şoförü, bazen erkek berberi, bazen kasap, bazen seyis, bazen futbolcu, bazen saka (sucu), bazen araba kaportacısı, bazen uzun yol otobüs şoförü bazen lostracı, bazen de marangoz olarak karşımıza çıkıyor.

Sergi katılımcıları ise şöyle: Bahar Adıgüzel, Banu Tutu, Burcu Dilek, Derya Aydınkaptan, Emine Hülya Onuş, Esin Koç, Esra Korur, Gül Sevil Erişi, Gülizar Aktaş, Hülya Üçpınar, Kumral Kepkep, Özden Öztürk, Sema Kahraman Vurucu, Sibel Öztürk, Zahide Ağırel. (HABER MERKEZİ)