Dayanışma akademileri Kent Seminerleri'ne başlıyor

İzmir'de dayanışma akademileri Kent Seminerleri düzenleyecek. İlk toplantı, 13-14 Ocak tarihlerinde Teos Yazar Evi ve Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde yapılacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bilim insanlarının üniversitelerden OHAL Kanun Hükmünde Kararname ile uzaklaştırılmalarının ardından kurulan Dayanışma Akademileri, akademi dışındaki bilimsel çalışmalarını sürdürüyor. İzmir Dayanışma Akademisi, Ankara Dayanışma Akademisi, Kültürhane Mersin ve Teos Kültür Sanat Derneği birlikte Kent Seminerleri düzenleyecek.

Seminerlerin ilki 13-14 Ocak 2018 tarihinde saat 14:00'de İzmir Seferihisar’da bulunan Teos Yazar Evi Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde düzenlenecek.

SEMİNERİN İLK GÜNÜ... 

Seminerin ilk gününde, İzmir Dayanışma Akademisi’nden Dilek Karabulut, ‘Kent Hakkı ve Kentsel Mücadele', Ayşen Uysal 'Sokakta Siyaset Sanatı' başlıklı sunumlar yapacak. Aynı gün öğleden sonra ise Melda Yaman, 'Kent Kadın, Emek', Melek Göregenli 'Kentsel Katılım ve Çoğulculuk' üzerine konuşacak.

SEMİNERİN İKİNCİ GÜNÜ...

Seminerin ikinci gününde Mersin Kültürhane’den Ulaş Bayraktar 'Kentin Bir Müşterek Olarak Tahayyülü', İDAÜ’dan Canani Kaygusuz 'Kent ve Yabancılaşma', İDA’dan Nihat Koçyiğit 'Kentten Kente Taşınan Diller', ADA’dan Esra Dabağcı 'Kent(ler) Nasıl Anımsar/Unutur' başlıklı sunumlar yapacak. (HABER MERKEZİ)