Elazığ’da 3 bin yıllık Urartu kalesi bulundu

Elazığ'da Urartular'a ait 3 bin yıllık kale bulundu. Kale için, 16 günlük kazı çalışması başlatıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Elazığ’da Sivrice Belediyesi’nin imar çalışması için Şanlıurfa Kültür Varlıkları Koruma Bölge Müdürlüğü’ne başvurmasının ardından başlayan çalışmalar kapsamında Hazar Gölü’nün kıyısında Karacalı Mahallesi mevkisinde yaklaşık 3 bin yıllık kale kalıntıları olduğu tespit edildi.

BirGün'de yer alan habere göre, tespitin ardından Elazığ Müze Müdürlüğü sorumluluğunda kalenin ortaya çıkarılması için 16 günlük kazı çalışması başlatıldı. Yapılan çalışmada kısa sürede sur duvarları, su küngleri, kaya mezarları, toprak kaplar ve gözetleme kulesi kalıntılarına ulaşıldı. Kazılarda ilk günler olmasına rağmen çok önemli bulgulara ulaştıklarını belirten Müze Müdürlüğü arkeologlarından Ergül Demir, yaklaşık 2500-3000 yıllık bir yerleşim yerinde çalışma yaptıklarını ve kaleye ait dış duvar surlarının açığa çıktığını söyledi.

Kazılarda pişmiş topraktan yapılmış kap ve kacakların bulunduğunu vurgulayan Demir, “Şu an bir buçuk metre derinliğe indik. Tahminen 2500-3000 yıllık yerleşim yeri olduğunu düşündüğümüz bir alanda çalışıyoruz” diye konuştu.