64 ülkenin 'sanat elçileri' Büyükçekmece'de  

Büyükçekmece'de düzenlenen '18'inci Kültür ve Sanat Festivali’ geleneksel kortejle başladı. Büyükçekmece sahili Albatros’tan başlayan ve Cumhuriyet Meydanı'nda sona eren korteje yüzlere kişi renkli kıyafetlerle katıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  '18'inci Kültür ve Sanat Festivali’  64 ülkeden gelen sanat elçileri ve toplumun çeşitli kesimlerini buluşturdu.

Festivalin açılış kortejinde konuşan Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 64 ülkeden gelen bin 330 konukla 'Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’ni başlattıklarını söyledi.

festival4

"Festival dünya barışına, dünya dostluğuna, dünya kardeşliğine hayırlı olsun. Bu yola ilk çıktığımızda, sevgi birbirimize barış hepimize demiştik. 18 yıldır kesintisiz olarak bu festivali yaparak, Dünya Festivaller Birliği’nin 5 kez en iyi festival ödülünü aldık" diyen Akgün, tüm ilçe halkına teşekkür etti.

DOĞA, BARIŞ, KARDEŞLİK TEMASI

Albatros mevkiinden başlayan kortej yürüyüşü dünyanın önde gelen karnavallarını aratmadı. Korteje katılan sivil toplum kuruluşları ve ilçe sakinlerinin doğa, barış ve kardeşlik temalarını içeren tasarlayarak diktikleri birbirinden renkli ve ilginç kostümler ilgi çekti.

festival2

Kordonboyu esnafının havai fişek ve konfetilerle verdiği destekle görsel bir şölene dönen 4 kilometrelik kortej yürüyüşü Cumhuriyet Meydanı’nda son buldu. Gecenin finalinde zumba gösterisi kalabalığı coşturdu.

(İSTANBUL-DHA)