Alice Cooper Warhol'un eserini buldu

Alice Cooper, Andy Warhol'un kayıp eserini buldu. Eser, Cooper'ın deposundan çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'li rock yıldızı Alice Cooper, Andy Wahol'un 1964-65 yılları arasında yaptığı düşünülen eseri garajında buldu.

The Guardian'dan Elward Helmore'un haberine göre Cooper, Andy Warhol'un Warhol’s Death and Disaster serisine ait Little Electric Chair'in kırmızı versiyonu olan eseri, uzun bir süredir kullanmadığı deposunda rulo yapılmış bir şekilde buldu.

Alice Cooper'ın uzun süre menajerliğini yapmış olan Shep Gordon, Cooper ve Warhol'un, 70'lerde tanışıp yakın arkadaş olduklarını, "1972 yılında Alice ve kız arkadaşı Cindy Lang New York'a taşındı. Andy bir bakıma 'groupi'ydi, Alice de öyle.. Şöhret olan insanları severlerdi. Sonra beraber takılmaya başladılar" şeklinde ifade etti.

kırmızı

Eser, Alice Cooper'ın tur ekipmanları arasına girdikten sonra kaybolduğunu söyleyen Menajer Shep Gordon, Alice Cooper'ı eseri bulması için ikna etti. Gordon, "Alice'in annesi eserin depoda olduğunu ve rulo yapıp bir yere koyduğunu hatırlıyordu" dedi. Eser, 'Warhol uzmanı' Richard Polsky'ye götürüldükten sonra Warhol Catalogue Raisonné'de sergilendi.