Venedik Bienali Türkiye Pavyonu başlıyor

Venedik Bienali Uluslararası Sanat Sergisi Türkiye Payvonu 13 Mayıs'ta başlayacak. Sergide Cevdet Erek'in "ÇIN" isimli çalışması yer alacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Venedik Bienali 57'nci Uluslararası Sanat Sergisi 13 Mayıs’ta başlayacak. Venedik Bienali Türkiye Pavyonu’nda, sanatçı Cevdet Erek’in ÇIN başlıklı çalışması yer alıyor. İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) koordinasyonunda gerçekleştirilen Türkiye Pavyonu, 26 Kasım tarihine kadar Arsenale’de ziyaret edilebilir.

Venedik Bienali 57'nci Uluslararası Sanat Sergisi Türkiye Pavyonu’nda yer alan ÇIN projesi, sanatçı Cevdet Erek ve ekibinin katılımıyla tanıtıldı.Türkiye Pavyonu’nun resmi açılışına, İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı ve Türkiye Pavyonu sponsoru Fiat adına Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu da katıldı.

Açılışta ayrıca, Venedik Bienali Başkanı Paolo Baratta, Türkiye'nin Roma Büyükelçisi Murat Salim Esenli, Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürü Dinçer Ateş, Venedik Bienali 57'nci Uluslararası Sanat Sergisi Türkiye Pavyonu Danışma Kurulu üyeleri, Türkiye Pavyonu’nun 21 destekçisiyle uluslararası sanat profesyonelleri ve küratörler de yer aldı.

İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, “İstanbul Kültür Sanat Vakfı olarak 2007’den bu yana Venedik Bienali Uluslararası Sanat Sergisi’nde Türkiye Pavyonu’nun organizasyonunu üstleniyoruz. Ülkemizi yıllardır çok başarılı işlerle dünyanın en önemli güncel sanat etkinliklerinden birinde temsil ettiğimiz için gurur duyuyoruz" dedi.

Venedik Bienali'ne daha önce de sponsor olduklarını hatırlatan Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu, “Çağdaş sanatın yeni ve farklı düşüncelere platform oluşturmasının, bizim Fiat markasında benimsediğimiz yenilikçi teknoloji oluşturma çaba ve hayallerimizle örtüştüğünü düşünüyorum. Ülkemizin küresel ölçekte, dünyanın en önemli sanat etkinliklerinden biri olan Venedik Bienali’nde temsil edilmesine katkı sağlamaktan ötürü memnuniyet duyuyoruz” şeklinde konuştu.

Bienal süresince Cuma ve Cumartesi günlerinde düzenlenecek Açık Masa/Open Table (Tavola Aperta) başlıklı etkinlikte sanatçılar ziyaretçilere eserlerini anlatacak. Cevdet Erek’in ev sahipliğinde yapılacak Açık Masa etkinliği 17 Mayıs Çarşamba günü 13.00-15.00 saatleri arasında Arsenale’deki Sale d’Armi’de gerçekleşecek. Etkinlik bienalin web sitesinden canlı da yayınlanacak. (HABER MERKEZİ)