Berlin Film Festivali'nde barış çağrısı

67. Berlin Film Festivali'nde bir araya gelen Türkiyeli sinemacılar, Türkiye’de süren OHAL uygulamalarına ve hak ihlallerine karşı dayanışma ve barış çağrısı yaptı. Sinemacılar baskılara ‘hayır’ diyen ve barışı savunanların kara listeye alınmasına da tepki gösterdi. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 67. Berlin Film Festivali’nde (Berlinale) bir araya gelen Türkiyeli sinemacılar, dünyanın farklı yerlerinden festival katılımcısı meslektaşlarını sansüre, baskıya ve savaş politikalarına karşı barış için dayanışmaya çağırdı.

Avrupa Film Pazarı binasında Barış için Sinemacılar imzasıyla Türkçe, İngilizce ve Kürtçe olarak yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Türkiye’de siyasi iktidar, süregelen baskıya, sansüre, hak ihlallerine Hayır diyen, devlet şiddetine karşı barış talebinde bulunan herkese savaş açmış durumda. OHAL’le birlikte gazeteciler ve milletvekilleri hapsedildi, çıkarılan KHK’larla barışı savunan akademisyen ve kamu emekçileri görevlerinden hukuksuz biçimde ihraç edildi, temel haklarından mahrum bırakıldı. Sinemacılar da bu baskıdan payını kara listeye koyularak ve sanatsal faaliyetleri kısıtlanarak alıyor.

Biz 67. Berlin Film Festivali’nde bir araya gelen Türkiyeli sinemacılar olarak ilk sözümüz olan barış çağrısını yineliyor, dünyadaki tüm meslektaşlarımızı sansüre, baskıya ve savaş politikalarına karşı dayanışmayı büyütmeye çağırıyoruz."

Açıklamaya, Türkiye’den Berlin Film Festivali’ne katılan sinemacılar ve sinema yazarlarının yanı sıra, Berlin ve Avrupa’nın başka kentlerinde yaşayan Türkiyeli sinemacılar da destek verdi.

Film Pazarı’ndaki farklı ülkelerden katılımcılar da açıklamaya alkışlarla destek verdi.

(HABER MERKEZİ)