'Puksavida' yayın hayatına merhaba diyor!

'Puksavida' yayın hayatına başlıyor. Yayınevinin ilk kitabı oyuncu Burak Tamdoğan'dan.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Puksavida Yayınevi, 6:45 yayınları ile tanıdığınız Çaydamlı Basın Yayın çatısı altında güncel edebiyat, yerli ve yabancı yazarlar, ilk kitaplar ve klasiklerden oluşan eserler ile Şubat ayından itibaren faaliyete geçiyor.

puk Kalabalık Olmanın Esasları / Burak Tamdoğan / Puksavida Yayınevi

Yayınevi’nin ilk kitabı, Burak Tamdoğan’ın, "Kalabalık Olmanın Esasları" adlı öykü kitabı olacak.

14 öyküden oluşan ve yalnızlıkları bir araya getiren bu kitap aynı zamanda Burak Tamdoğan’ın ilk kitabı olma özelliğini taşıyor. Oyunculuğu ile tanınan yazar, tiyatro eğitimi almadan önce ODTÜ Psikoloji Bölümü’nde okudu.

Puksavida’nın bu ilk kitabında olduğu gibi bundan sonraki kitaplarında da kapak çalışmaları kişisel sergileri ile ilgi gören Ressam Erhan Cihangiroğlu tarafından hazırlanacak. Kitap ayraçları da kapakların birer örneği olarak kartpostal şeklinde hazırlanıyor.

NEDEN 'PUKSAVİDA'?

İlk yarıyıl için, her ay bir kitap çıkarmayı planlayan yayınevi yeni yazarların nitelikli eserlerini de okurla buluşturacak. Sosyal medya hesaplarından takip edilebilecek olan çağrılarının ardından gelecek başvuruları değerlendirmek ve Türkiye Edebiyatı'na yeni imzalar kazandırmak, yayınevinin amaçlarından.

Yayınevi için seçilen 'Puksavida' kelimesi 1975 yılında İtalya’da yayınlanmaya başlayan çizgi roman Mister No’da sıkça kullanılan ve Brezilya Portekizcesi’nden "vay canına" anlamına gelen bir nida.