Londra’dan İskoçya’ya casusluk serüveni

Öyküsü kadar kadrosuyla da dikkat çeken '39 Basamak' bir kez daha Zorlu PSM Drama Sahnesi’nde... Oyunda bir casusluk serüveni anlatılıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Demet Evgar, Engin Hepileri, Bülent Şakrak ve Okan Yalabık’ın performanslarıyla beğeni toplayan '39 Basamak'; korku, gerilim ve komediyi bir araya getiriyor. John Buchan’ın usta kalemiyle Alfred Hitchcock’un sinema evrenini tiyatro sahnesinde buluşturan oyun, dünyanın en popüler kovalamaca hikayelerinden biri.

Oyunda, 1935 Ağustos’unda, Richard Hannay (Engin Hepileri), can sıkıntısını dağıtmak için bir tiyatro oyununa gitmeye karar verir. Hannay, o gece tiyatroda gizemli güzel Annabella’yla (Demet Evgar) tanışır ve kendini Londra’dan İskoçya’ya uzanan çok komik ve heyecanlı bir casusluk serüveninin ortasında bulur. Bu serüvende ise onlara pek çok rolle karşımıza çıkan soytarılar (Okan Yalabık ve Bülent Şakrak) eşlik eder.

basamak

Yapımcılığını, oyuncularının kurduğu Müşterek isimli oluşumun üstlendiği “39 Basamak”, 26 Ekim 2016, Çarşamba ve 27 Ekim 2016, Perşembe akşamları Zorlu PSM Drama Sahnesi’nde tiyatroseverlerle buluşuyor. Başlama saati 20:30 olan oyunların biletleri Biletix, Zorlucenterpsm.com ve Zorlu PSM gişelerinde!

basamak2

MEHMET BİRKİYE YÖNETTİ

Hitchcock tarafından ilk kez 1935’te beyazperdeye uyarlanan “39 Basamak” daha sonra Patrick Barlow tarafından tiyatroya uyarlandı. Mehmet Ergen’in Türkçeleştirdiği oyun, Mehmet Birkiye’nin yönetmenliğinde tiyatroseverlerle buluşuyor. Dekor tasarımı Efter Tunç’a, kostüm tasarımı Ayşegül Alev’e, ışık tasarımı Cem Yılmazer’e, hareket düzeni Alpaslan Karaduman’a, kukla tasarımı ise Candan Seda Balaban’a ait.