Avusturya'dan Aslı Erdoğan'a destek

Tutuklu bulunan gazeteci yazar Aslı Erdoğan için Avusturya'da etkinlik düzenlendi. Etkinlikte yazar ve aktivistler tutuklu bulunan Erdoğan'ın eserlerini okudu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Etkinlikte ilk olarak aralarında Avusturya’nın ünlü oyuncu/yönetmen ve aktivistlerinden Natalie Ananda Assmann’ın da bulunduğu 50 civarı Avusturyalı yazar, oyuncu, yönetmen, müzisyen, ressam ve akademisyen, Viyana Üniversitesi Oskar Morgenstern Center’da Aslı Erdoğan’ın Almancaya çevrilmiş kitaplarını okudu. Katılımcılar daha sonra Erdoğan’ın tutuklanmasını “Türkiye’deki peş peşe tutuklamalar Türklerin demokrasiyi koruma gücüne temkinli bir iyimserlik duymamıza neden oluyor. Protestocular ve darbe faillerinin arasındaki ayrılık çizgisi göz ardı edildikçe demokrasi onuru sözde kalır. Yazar Aslı Erdoğan’ın durumu, ona ne olacağı Türklerin demokrasi anlayışına test olacak” diyerek protesto ettiler.

avusturya

Ardından Avusturya Parlamentosu’nda yapılan çekimlerde, 4 Avusturyalı Kadın Milletvekili Aslı Erdoğan’ın Almancaya çevrilen 4 kitabından kamera karşısında birer bölüm okudu. Yapılan çekimler daha sonra Aslı Erdoğan çıkıncaya kadar çoğalarak devam edecek “Aslı Erdoğan Okuyorum” kampanyasına eklenmesi için FilmMor ve Uçan Süpürge’ye gönderildi.

Son olarak da Automomes Frauen und Lesben Zentrum, geniş bir alana parça parça yayılan, farklı kesimlerden geniş bir katılımla Aslı Erdoğan destek etkinliği düzenledi. Etkinliğe Avusturya Patlamentosu’nun Türk ve Kürt kökenli kadın milltevekillerinden Alev Korun, Berivan Aslan ve Nurten Yilmaz da katıldı.