İzmirli müzisyenlerden dayanışma konseri

İzmirli müzisyenler böbrek hastası dostları için dayanışma konserinde buluşuyor. Konserde Ahura, Praksis, Sadegh Azmend, Engin Kaygısız ve Cem Erdost İleri sahne alacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ahura müzik grubu üyesi olan ve uzun süredir böbrek hastalığı ile mücadele eden sanatçı için İzmirli müzisyenler dayanışma konserinde buluşuyor. Aralarında Ahura, Praksis, Sadegh Azmend, Engin Kaygısız ve Cem Erdost İleri gibi grup ve sanatçıların yer alacağı konserden elde edilecek gelir, sanatçının böbrek naklinde değerlendirilecek.

'ELİMİZDEN GELEN EN İYİ ŞEY'

Ahura’dan konuştuğumuz Halil İbrahim Şan, "Dostumuz yaklaşık iki yıldır böbrek hastalığı ile mücadele ediyor. Bu süreçte diyaliz tedavisi de alıyordu ama artık yeni bir böbreğe ihtiyacı var. Sigortası olmadığı için devlet tedaviyi karşılamıyor. Hastalığı süresince moral motivasyonu da çok düşmüştü. Biz de arkadaşları olarak toplanıp elimizden gelen en iyi şeyin müzik yapmak olduğundan bir dayanışma konseri vermeye karar verdik. Konser hazırlıklarına dostun kendisi de bizzat katıldığı için bu süreç evden çıkmasına ve motivasyonunun artmasına da vesile oldu."

'DAYANIŞMA EZİLENLERİN İNCELİĞİDİR'

Praksis müzik kollektifi emekçisi Serdar Türkmen, "Yaptığımızı her şeyin başında bir sağlık sistemi eleştirisi olarak görmek gerekiyor. Sağlık en temel insan hakkıdır kabulüyle arkadaşımıza sahip çıkıyoruz. Dayanışma ezilenlerin inceliğidir diyerek dostumuzu devletin sağlık sistemine teslim etmiyoruz. Daha önce de kanser ile mücadele eden öğretmen arkadaşımız Şafak Bay için böyle bir mücadele yürütmüştük ama yaşatamamıştık, bu sefer inanıyoruz dostumuzu yaşatacağız. Biliyoruz ki bir yoldaşımız için verdiğimiz mücadele ,gösterdiğimiz dayanışma toplumsal mücadele için de bir motivasyon olacaktır."

30 Eylül Cuma günü 20.00’de İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde yapılacak konserin davetiyeleri Alsancak Tiryaki Kedi Kafe, Cafe&Bar Bahane, Cafe Ma, BoneMa, Ol İz Vel, Gestin Cafe, Nar Cafe, Kırmızı Bar ve Zerdüşt Cafe'den alınabilir.

7258af11-2153-4178-830e-afff92cd3be0