Kürtçe edebiyata yeni platform: KurdîLit

Kürtçe edebiyatın Türkiye’de ve dünyada görünürlüğünün sağlanması amacıyla yeni bir web sitesi yayın hayatına başladı. KurdîLit adlı sitede şimdilik 60’a yakın yazar, çevirmen, yayınevi ve derginin profil bilgilerine yer veriliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyarbakır Sanat Merkezi, Lîs Yayınları ve Literature Across Frontiers ortaklığıyla hayata geçirilen KurdîLit: Türkiye'de Kürtçe Edebiyat ve Yayıncılık Ağı web sitesi erişime açıldı.

KurdîLit'ten yapılan açıklamada sitenin Kürtçe edebiyatın Türkiye’de ve dünyada görünürlüğünün sağlanması amacıyla tasarlandığı belirtildi.

Açıklamada şöyle denidi: ''Türkiye’de Kürtçe edebiyat ve yayıncılık alanında faaliyet yürüten aktörleri yazarlar, çevirmenler, yayınevleri ve dergiler olmak üzere dört kategoride ele alan sitede, ayrıca edebiyat üreticileriyle görüşmeler sonucu hazırlanmış 2016 Kürtçe Edebiyat Raporu ve bu alandaki etkinlik ve gelişmelerin paylaşılacağı bir ajanda bölümü de yer alıyor.

MALTA'DA TANITILACAK

Hazırlık sürecine Şubat 2016’da Diyarbakır, İstanbul, Batman, Mardin ve Van’da gerçekleştirilen ağ oluşturma toplantılarıyla başlanan sitede şu an 60’a yakın yazar, çevirmen, yayınevi ve derginin profil bilgilerine yer verildi.

26 Ağustos 2016’da, Malta Akdeniz Edebiyat Festivali etkinlikleri kapsamında tanıtılacak olan web sitesi, Eylül ayında İstanbul’da Türkçe ve Kürtçe edebiyat aktörleri ve diğer ilgili kültür sanat kurumlarına sunulacak. KurdîLitweb sitesi çalışmaları kapsamında, Kürtçe edebiyatın görünürlüğünün arttırılmasına yönelik olarak Türkiye ve Avrupa’dan edebiyat kurumları ve edebiyatseverlerle gerçekleşecek buluşmalara önümüzdeki dönemde devam edilmesi planlanıyor.