Kesal ve Saylak'a İzmir'den ödül

İzmir'in gelenekselleşen etkinliklerinden Sinema Burada Festivali, bu yıl 16'ıncı yaşını kutluyor. Festival kapsamında 12 film izleyicilerle buluşacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından organize edilen Sinema Burada Festivali, 31 Ağustos–4 Eylül 2016 tarihlerinde İzmir Sanat Merkezi’nde sinemaseverlerle buluşacak.

Usta oyuncular ile sinemanın genç yeteneklerini buluşturan festivalin bu yılki onur konukları, Ahmet Mekin ve Serap Aksoy olacak.

Festival kapsamında Genç Oyuncu Onur Ödülleri ise  Nazan Kesal ve Onur Saylak'a verilecek.

12 FİLM GÖSTERİLECEK

Yönetmen Ahu Öztürk'ün "Toz Bezi", Mustafa Kara'nın "Kalandar Soğuğu" filmlerinin galasının yapılacağı festivalde, "Maryland (Darmadağın)", "Fuocoammare (Denizdeki Ateş)", "United States of Love (Aşk Birleşik Devletleri)", "Truman", "24 Hafta", "İstanbul'un Gözü", "One Breath (Bir Nefes)", "Things To Come (Gelecek)", "Remember (Hatırla)" ile "A War (Savaş)" izleyicisiyle buluşacak.

KISA FİLM ATÖLYELERİ

Sinema Burada Festivali kapsamında bu yıl ilk kez Hezarfen Film Galeri işbirliğinde “Bir Yaratıcı Yapım Atölyesi ve Pitching Platformu” düzenlenecek. Sinemaseverlere projelerini gösterme imkanı sunacak olan 85. İzmir Enternasyonal Fuarı; “Bir Yaratıcı Yapım Atölyesi ve Pitching Platformu” ile inovasyon ana temasını sanata da yansıtacak. Dünyada hızla değişen film üretim stratejilerini genç sinemacılar ile paylaşmayı hedefleyen çalışma, kısa film yapımcıları ve tutkunlarını bir araya getirecek. 4 Eylül 2016 günü gerçekleştirilecek platform ile sanatın yaratıcı boyutu gözler önüne serilecek.

Tematik olma özelliğinin yanı sıra, kısa film gösterimleri, sinema söyleşileri ve workshoplar İzmir Sanat Merkezi’nde ücretsiz olarak sinemaseverlerle buluşacak. Sinema Burada Festivali kapsamında; 12 ayrı film gösterimi, 1 atölye çalışması, 1 workshop, Hazerfan Kısa Film Seçkisi ve pitching platformu gerçekleştirilecek. Girişler için ücretsiz davetiyeler her gösterimden bir gün önce İzmir Sanat Merkezi gişesinden temin edilebilecek.