22. Ulusal İFSAK Kısa Film Festivali başlıyor

22. Ulusal İFSAK Kısa Film Festivali gösterimleri 6-11 Haziran 2016 tarihleri arasında Goethe Institut’de gerçekleştirilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İlki 1978 yılında düzenlenen İFSAK Ulusal Kısa Film Yarışması bu yıl 22'inci yaşını kutluyor. Çoğu dünya çapında önemli eserler vermiş sinemacıların ilk eserlerine gösterim olanağı sunan festivalde bu yıl da sürpriz isimlerin çalışmalarına yer verilecek.

sevin okyay Sevin Okyay

İki yıldan bu yana verilen Sinema Emek Ödülü ise sinema eleştirmeni Sevin Okyay ve sinema tarihçisi Giovanni Scognamillo’ya verilecek.

Program kapsamında Belmin Söylemez’in kurmaca, deneysel kısa filmleriyle birlikte belgesel filmlerinden oluşan seçki yer alacak. Festivalde Türkiye’de belgesel sinemanın gelişmesinde önemli rol oynayan Hasan Özgen’in belgesel filmlerinden yapılan seçki izleyiciye sunulacak. Edebiyat eserleri ve politik yazılarıyla tanınan Ümit Kıvanç’ın belgesel filmlerinin toplu gösterimi de festivalde yer alacak.

Giovanni Scognamillo Giovanni Scognamillo

İFSAK Kısa Film Festivali bu yıl iki önemli kısa film etkinliğinden Hisar Kısa Film Seçkisi ve Nürnberg Türkiye-Almanya Film Festivali Kısa Film Yarışmasından yaptığı seçkiyi kısa filmcilerle buluşturacak. Festivalin koordinatörü, yönetmen Rıza Kıraç’ınmoderatörlüğünü yapacağı Hasan Özgen, Ümit Kıvanç, Zeynep Ünal söyleşileri film gösterimlerinden sonra festival kapsamında gerçekleştirilecek.

İFSAK YARIŞMA FİLMLERİ VE GÖSTERİMİ

Tek seçiciliğini Ercan Kesal’in yaptığı 36. İFSAK Kısa Film Yarışması’nın ön elemeyi geçen filmlerinin gösterimi de bu yıl Beyoğlu’nda Goethe Institut Istanbul’da sanatseverlerle buluşacak. 22. İFSAK Ulusal Kısa Film Festivali'nde gelenek bozulmayarak 36. İFSAK Ulusal Kısa Film Yarışması'nın dereceye giren filmleri ödül töreninde açıklanacak. Törenin ardından dereceye giren filmlerin gösterimi yapılacak.

Ayrıca İFSAK Ulusal Kısa Film Festivali’nde finale kalan ve ödül alan filmlerin gösterimi 17-18 Haziran 2016 tarihleri arasında Kadıköy Barış Manço Kültür merkezinde gösterilecek.