Kulis: Mehmet Şimşek'e 2 ayda faizi yüzde 20'ye çıkarma izni verildi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in önümüzdeki günlerde faizleri yüzde 20'ye çıkaracağı, gerekirse yüzde 40'a kadar çıkarabileceği, bunun için Erdoğan ile pazarlık yaptığı belirtiliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Siyasi kulislerde, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in Erdoğan ile pazarlık yaptığı ve Cumhurbaşkanı yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın da ikili arasında bu pazarlık gereği diplomatik bir hat oluşturacağı ileri sürülüyor. Kısa Dalga yazarı Sedat Bozkurt, "Erdoğan'ın 'ince' siyaseti" başlıklı yazısında Şimşek'in BDDK'ya yaptığı son atamanın önümüzdeki günlere ilişkin bir "fragman" olduğunu yazdı. Bozkurt'un yazısının ilgili bölümü şöyle: 

"Herkesin gözü Mehmet Şimşek’te. Şimşek pazarlıklar sonucu kendisine garantili ve geniş bir alan açmış gözüküyor. Erdoğan yapısı gereği sürekli bu alana girip çıkacak ama bu genel yaklaşımı etkilemeyecek. (BBDK’ya yaptığı son atama bunun fragmanı) Cevdet Yılmaz’ın Cumhurbaşkanı Yardımcılığı koltuğunda oturuyor olmasının nedeni de bu. Hep Şimşek ile Erdoğan’ın arasında olacak. 2 ay içinde Şimşek faizleri yüzde 20’ye çıkaracak. Bunun onayı alınmış. Gerekmesi halinde bu oran 40’lara kadar çıkabilecek. Ekim’e kadar Şimşek sonuç alıcı her şeyi yapabilir. Hemen aklınıza Nas gelmesin, ekonomi gerçeklik alanı. Şimşek’in elinin rahat olduğunun en önemli göstergesi Merkez Bankası’na yaptığı atamayla görüldü. Erdoğan’ın kesinlikle kabul etmeyeceği bir isim şimdi Şimşek’in tercihiyle orada oturuyor.

Erdoğan deneme yanılma yöntemiyle bir kez daha kendisine diplomatik hat belirledi. Atadığı bakanlarla batıya yönelme niyetini ortaya koyuyor. Sadece Şimşek ile batının finans çevrelerine mesaj yok, Fidan ve İbrahim Kalın ile bizzat ABD’ye çok çok önemli mesaj var ve bu alınmış gözüküyor." (HABER MERKEZİ)