Kuğulu’ya gelen Akşener’e: Hesap sorulacak mı?

İYİ Parti lideri Meral Akşener Ankara’da Kuğulu Park’ta konuştu. Akşener, “Bu harami düzeni yıkmak için bu ağaları da buraya getireceksiniz” dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Ankara Çankaya’daki Kuğulu Park’ta konuştu, esnafı ziyaret etti.

“Başbakan Meral Akşener” sloganlarıyla karşılanan Akşener, “Başbakan Meral’ kaç ağabeyin rahatını bozuyor biliyor musunuz?Bence mahsuru yok da rahatlarını bozuyorsunuz” dedi.

‘BU AĞALARI DA BURAYA GETİRECEKSİNİZ’

İktidarı eleştiren Akşener, “Gözlerinizin içine bakmaktan vazgeçtiler. Saraylara hapsoldular” ifadelerini kullanırken “Bunun adı harami düzendir. Bu harami düzeni birlikte el ele verip yıkacağız” diye konuştu. Akşener şöyle devam etti:

“Nasıl ben buraya geldiysem, kaç kişi var diye sormadıysam, beş kişi de olsa karşınızda hazır ola geçeceksem bu harami düzeni yıkmak için bu ağaları da buraya getireceksiniz, karşınızda durduracaksınız.”

Emekli maaşının en düşük asgari ücret düzeyine getirilmesini talep ettiklerini, iktidarın bunu hayata geçirmediğini ifade eden Akşener, “Ne zaman size kimlik siyaseti yapıyorlarsa, ne zaman sizi kardeşinize düşman hale getiriyorlarsa ona ‘dur’ diyeceksiniz. Senelerdir emekli aç. En düşük emekli maaşı asgari ücret kadar olmalıdır demiştik. Gezilere başladığımızda bin 500 liraya emekli maaşı vardı. Ben bunu sizden öğrendim. Gördük ki bizi yöneten ağalar da bilmiyor. Söyledik söyledik tamamını yapamadılar. Çünkü onu yapsalar Telekom’dan 24 milyar lirayı haramilerin cebine koyamazlardı” dedi.

‘HESAP SORULACAK MI?’

Akşener’in emekli maaşının en düşük olarak belirlendiği tutarın yetmeyeceğine dönük ifadelerine Akşener’i dinleyen bir kadın, “Yetmez açız aç” sözleriyle karşılık verdi.

Türk Telekom'un, Türkiye Varlık Fonu'na devri kapsamında devletin 24 milyar lira borcu üstlendiğini hatırlatan Akşener, “24 milyar lirayla ne olabilirdi? İlk okullarda liselerde çocuklarımızın gıdaya erişme problemi var. Açlık var açlık. Sayın Erdoğan’ın anlaması mümkün değil. Bir yıl boyunca o 24 milyar lirayla öğrencilerimizin sabah kahvaltısı ve öğle yemeği verilebilirdi. 24 milyar lirayla KYK kredileri yapılandırılabilir bu çocukların üzerinden faiz yükü kaldırılabilirdi” ifadeleriyle sözlerini sürdürdü.

Akşener’i dinleyenlerin, “Hesap sorulacak mı hesap”, “Hemen seçim”, “Kurtarın bizi” ifadelerini kullandığı sırada Akşener sözlerini şöyle sürdürdü:

“Asgari ücret yetmez kardeşim, yetmez. EYT’lileri zaten vatan haini ilan ettiler. 24 milyarla EYT’lilerin de sorunlarını çözebilirdi. Bu başlı başına harami düzendir. Bu harami düzeni el ele verip ortadan kaldıracağız. Demokrasiyle helal oylarınızla kaldıracağız.”