Küçükkaya: Muharrem İnce, 'Kılıçdaroğlu'na oy vermek içimden gelmiyor' dedi

Memleket Partisi lideri Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimi için kendisini ziyaret eden CHP'lilere ''Kılıçdaroğlu'na oy vermek içimden gelmiyor'' dediği iddia edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı adaylığından seçimlerden üç gün çekilen Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin, Recep Tayyip Erdoğan ile Kemal Kılıçdaroğlu arasında geçecek ikinci tur seçimi öncesi, ''Kılıçdaroğlu'na oy vermek içimden gelmiyor'' dediği ileri sürüldü.

Gazeteci İsmail Küçükkaya, bu sabahki Halk TV yayınında, İnce’nin ikinci tur seçimlerine “tarafsız kalma” fikrini değiştirmek için CHP’li belediye başkanları Zeydan Karalar, Hasan Akgün ile Tanju Özcan'ın devreye girdiğini aktardı. Küçükkaya, Karalar'ın İnce ile görüşmesinde demokrasi adına Kılıçdaroğlu'na destek istediğini ancak İnce'nin ''Kılıçdaroğlu'na oy vermek içimden gelmiyor'' dediğini söyledi. İnce'nin, "Çekildiğimizde hangi noktadaysak oradayız. Açık bir destek bildirmeyeceğiz" dediği belirtildi.

Memleket Partisi'nin dün yapılan Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında ikinci turda tarafsız kalma kararı aldığı belirtilmişti. (HABER MERKEZİ)