Küçükbaş hayvan üreticisi: Destekler koyunların aşı parasına yetmiyor

Edirneli küçükbaş hayvan üreticisi, küçükbaş desteklerinin az olduğunu ve yem fiyatlarının yüksek olduğunu söylüyor.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eski CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, bugün Edirne’nin Havsa ilçesine bağlı Kuzucu köyünde üreticilik yapan Hasan Tuna’nın sorunlarını dinledi. ANKA'nın aktardığına göre, Gaytancıoğlu, ithalat yerine ülke üreticisinin desteklenmesi gerektiğini söyledi.

'TÜRKİYE YANLIŞ TARIM POLİTİKALARIYLA ÇÖZÜMÜ İTHALATTA ARIYOR'

Gaytancıoğlu, şöyle konuştu:

“Bugünlerde et fiyatlarının artışları konuşuluyor. Hasan da hayvan bakıyor. Küçükbaş hayvanlarını Kurban Bayramı için hazırlıyor. Ama ‘talep yok’ diyorsun. Senden ucuza almaya çalışıyorlar. Geçen sene kaç paraydı? Destek yok mu? Koyun başına ne kadar destek alıyorsun? Kurban Bayramı'nda nasıl bir sonuçla karşılaşacaksın? Geçen sene iyi geçmediğini söyledin. Üreticimiz üretmek istiyor ama Türkiye yanlış tarım politikalarıyla çözümü ithalatta arıyor. İthal edeceğimiz dövizi üreticilerimize versek Türkiye üretici bir ülke olur.”  

'ALDIĞIM DESTEK KOYUNLARIN AŞI PARASINA YETMİYOR'

Üretici Hasan Tuna da şunları kaydetti:

“Talep yok. Yem fiyatları yüksek. Bizim istediğimiz fiyatlar yok. Alıcılar geliyor, bizde 3-4 lira, kasaptan et almaya kalktığımız zaman etin kilosu 400 lira. Nasıl satalım? Ucuza alamaya çalışıyorlar, satarken pahalıya satıyorlar. Bir torba yem 500 lira. Geçen sene 360 liraydı. Destek çok düşük. Aldığım destek koyunların aşı parasına yetmiyor. Geçen yıl 50 liraydı. Bir aşı 6,5 liraydı. 4 defa aşı yaptırdım. Aldığım destek de gitti. Üretmek istiyoruz, çabalıyoruz. Geçen yıl iyi geçmedi. Bu yıl da yine aynı olur.”  

(HABER MERKEZİ)