Kübra Yurt yoğun bakımda, fail serbest

Diyarbakır'da 4'üncü kattan şüpheli şekilde düşerek yaralanan Kübra Yurt'un yoğun bakımda tedavisi devam ederken kendisini 'eski eşinin attığını' söylediği videoya rağmen Mehmet Ali Yurt tutuklanmadı.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - 22 yaşındaki Kübra Yurt, Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinde 4 Temmuz sabahı 4’üncü katta bulunan evinin balkonundan şüpheli şekilde düşerek ağır yaralandı. Tedavisine yoğun bakımda devam edilen ve bilinci kapalı olan Yurt'un, eski eşinin kendisini ittiğine dair olay yerindeki video görüntüsü soruşturma dosyasına girdi. Kübra Yurt'un felç kalma tehlikesi bulunurken eşi Mehmet Ali Yurt ise serbest bırakıldı.

'BENİ MEHMET ALİ YURT ATTI, ÇOCUKLARIMLA TEHDİT ETTİ'

3 çocuk sahibi Yurt'un olay yerinde çekilen videosunda, “Mehmet Ali Yurt beni attı. O evde tekti, başka kimse yoktu. Onu polise söylemeyeceğim çünkü beni çocuklarımla tehdit etti. Canım çok yanıyor, ne olur bana yardım et” ifadelerini kullanıyor ve olaydan önce şiddete maruz bırakıldığını anlatıyor.

'SENİ ÖLDÜRMEDEN CEZAEVİNE GİRERSEM ADAM DEĞİLİM'

Kübra Yurt'un ailesi, kızlarının Mehmet Ali Yurt ile 5 sene önce evlendiğini ve son 3 senedir sistematik olarak şiddete ve ölüm tehditlerine maruz bırakıldığını söyledi. Öte yandan Mehmet Ali Yurt ile Kübra Yurt arasında geçen bir telefon görüşmesinde ise Mehmet Ali Yurt'un "Polis kimdir? Benim özel hayatımı polis mi yönetsin? Siz Allah mısınız? Sen polislerle mi ben korkutuyorsun? Seni öldürmeden cezaevine girersem adam değilim" dediği duyuluyor.

Olaydan sonra ifadesi alınan Mehmet Ali Yurt'un serbest bırakıldığı öğrenilirken Kübra Yurt'un ise Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ndeki tedavisi yoğun bakımda devam ediyor. Bilinci kapalı olan Yurt'un felç kalma riski var.

'İKİ GÜN BOYUNCA EZİYETE MARUZ KALMIŞ'

Diyarbakır Şiddetle Mücadele Ağı ise bugün hastane önünde Yurt'un ailesi ile görüştü, davanın takipçisi olacaklarını söyledi. Kübra Yurt'un başına gelenlerin bir şiddet sarmalı olduğunu söyleyen avukat Cansel Talay, "Kübra defalarca kolluğa ve savcılığa başvuruda bulunmuş. Hatta sığınak talebinde bulunup bir süre sığınakta dahi kalmış. Fakat yaptığı hiçbir şey kendisini bu şiddet sarmalından kurtaramamış. Kendisi küçük çocuklarıyla birlikte kiraladığı evde yaşarken kaynanası, kayınpederi ve eski eşi tarafından iki gün boyunca hürriyetinden yoksun kılınmış ve eziyete maruz kalmış. Bunu da yine aileden ve darp raporundan öğreniyoruz. Şu an dosyada tutuklu herhangi bir şüpheli yok" dedi.