Kripto para fonuna ABD'de onay

ABD’nin sermaye piyasası denetim ve düzenleme kuruluşu SEC, kripto paralarda pozisyonu bulunan şirketlere yatırım yapmak üzere Volt Equity tarafından kurulan fona onay verdi

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kripto para birimleri geçen haftayı yukarı yönlü kapatırken, Bitcoin yeni haftaya da yükselişle başladı. Bu sabah itibariyle son 24 saatte yüzde 1,6 prim yapan Bitcoin 56 bin 500 dolar civarında işlem görürken, Ethereum ise yüzde 2.1 değer kaybıyla 3 bin 510 dolara geriledi.

Öte yandan ABD'nin sermaye piyasası denetim ve düzenleme kuruluşu SEC, kripto paralarda pozisyonları bulunan şirketlerin hisse senetlerine yatırım yapmak için Volt Equity tarafından kurulan borsa yatırım fonuna onay verdi.

Volt Crypto Industry Revolution ve Tech ETF adı ile kurulan borsa yatırım fonu, "Bitcoin Sektörü Devrim Şirketleri" olarak adlandırılan ve borsalara kote MicroStrategy ve Marathon Digital Holdings gibi şirketlere yatırım yapacak. Borsa yatırım fonunun net varlıklarının yüzde 80'i kripto paralarla ilişkili şirketlere yatırılacak, geri kalan yüzde 20 ise geleneksel hisse senetlerine yönlendirilecek. (EKONOMİ SERVİSİ)

Etiketler bitcoin abd sec fon