Kremlin'den 'Ukrayna' açıklaması: Savaş halindeyiz

Kremlin Sözcüsü Peskov'un 'Ukrayna'da savaş halinde oldukları' yönündeki açıklamasını değerlendiren analist Stanovaya, "Bu, artık resmi: Özel askeri operasyon savaş olarak tanındı" diye konuştu.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov. (Fotoğraf: Reuters)
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya'nın "Argumentı i Faktı" gazetesine verdiği demeçte, 24 Şubat 2022 tarihinden bu yana devam eden Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin açıklamalarda bulundu. Rusya, savaşın başından bu yana Ukrayna'daki askeri faaliyetlerini 'özel askeri operasyon' olarak nitelendirirken, Kremlin Sözcüsü Peskov, açıklamasında, Rusya'nın bir savaş halinde olduğunu söyledi. 

AA'nın aktardığına göre, Rusya'nın Ukrayna'da başlattığı askeri faaliyetlerin statüsünün zamanla değiştiğini söyleyen Peskov, "Evet bu bir özel askeri operasyon olarak başlamıştı" ifadesini kullandı. Sürecin daha sonra bir savaşa evrildiğini belirten Peskov, "Savaş halinde bulunuyoruz. Kolektif Batı buna Ukrayna tarafında katıldığında, bu bizim için bir savaş haline geldi. Herkesin bunu kendi iç seferberliği için anlaması gerekiyor" dedi.

'ARTIK RESMİYET KAZANDI: ÖZEL ASKERİ OPERASYON SAVAŞ OLARAK TANINDI'

Peskov'un 'savaş' ifadesini değerlendiren R.Politik analiz firması kurucusu Tatiana Stanovaya, "Bu, artık resmi: Özel Askeri Operasyon savaş olarak tanındı" dedi.

Reuters'ın aktardığına göre, Stanovaya, şöyle konuştu: "Elbette, özel askeri operasyon, uzun zaman önce fiilen savaş haline gelmişti. Ancak, bu, ötesinde, hem halktan hem de elitlerde özel askeri operasyon sırasında farklı taleplerin yapılabileceği belli bir psikolojik sınır."

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)