Kremlin'den tahıl açıklaması: Putin ve Erdoğan gerekirse koordine olabilir

Tahıl Koridoru Anlaşması'nın uzatılmasına ilişkin konuşan Peskov, "Eğer gerekli olur ise Erdoğan ile Putin tahıl anlaşması konusunda birkaç saat içinde koordine olabilirler" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kremlin'den Tahıl Koridoru Anlaşması'na ilişkin yapılan açıklamada, "Erdoğan ile Putin tahıl anlaşması konusunda birkaç saat içinde koordine olabilirler" denildi. 22 Temmuz'da İstanbul'da Türkiye ve Birleşmiş Milletler'in (BM) arabuluculuğunda Rusya ile Ukrayna arasında imzalanan anlaşma hakkında konuşan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov,  19 Kasım'da sona ermesi beklenen anlaşmanın uzatılması konusunda Rusya'nın taahhüt vermediğini hatırlattı. 

'ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR'

Anlaşmasının uzatılması konusunda Rusya’nın endişelerinin giderilmesi için 'bir miktar mesafe' katedildiğini söyleyen Peskov, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in gerekmesi halinde kısa süre içerisinde görüşme yapabileceğini söyledi. Kremlin Sözcüsü, "Tahıl anlaşmasının yenilenmesi için zorlu çalışmalar devam ediyor. Eğer gerekli olur ise Erdoğan ile Putin tahıl anlaşması konusunda birkaç saat içinde koordine olabilirler" ifadelerini kullandı. 

ERDOĞAN, 'ANLAŞMA SÜRECEK' DEMİŞTİ

Endonezya'da düzenlenen G20 Liderler Zirvesi'nin ardından medya merkezinde basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile tahıl anlaşmasının genişletilmesi ve süresinin uzatılmasıyla ilgili herhangi bir görüşme yapıp yapmadıkları sorusunu şöyle yanıtlamıştı: 

"Görüşmelerimiz sürekli devam ediyor ve şu an itibarıyla devam edeceği kanaatindeyim. Herhangi bir sıkıntı burada yok. Döner dönmez yine başta Sayın Putin olmak üzere görüşmelerimizi devam ettireceğiz. Çünkü barışın yolu diyalogdan geçer ve biz bu konuda bir defa özellikle kararlı olduğumuzu hep söyledik, söylemeye devam ediyoruz ve bu sürecin devam etmesi zaten tüm dünya için geçerli olan bir şeydir ve daha önce de Sayın Putin ile yaptığım görüşmelerde bunun ışıklarını gördüm." (DIŞ HABERLER)

Etiketler kremlin tahıl