Kremlin: Ukrayna'dan yapılan saldırı müzakereleri etkileyebilir

Rusya'da Ukrayna sınırına 25 mil uzaklıktaki bir petrol tesisine füzeli saldırı düzenlendi. Kremlin saldırıya tepki gösterdi. Ukrayna Dışişleri Bakanı ordunun saldırısı olduğu iddiasını teyit etmedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ukrayna'dan bu sabah Rusya sınırları içerisinde yer alan Belgorod bölgesinde bir yakıt deposunun yer aldığı tesisin füzelerle vurulmasının yankıları sürüyor.

Reuters haber ajansı, Rusya-Ukrayna sınırından 25 mil uzaklıktaki petrol tesisinin havadan karaya füzeler kullanan Mi-24 tipi helikopterlerle vurulduğunu aktardı. Saldırının ardından tesiste çıkan büyük yangının öğle saatlerinde söndürüldüğü kaydedildi. 

Belgorod Valisi Vyacheslav Gladkov saldırıda can kaybı yaşanmadığını bildirdi. Rus haber ajansı TASS, saldırıda dört askerin yaralandığını belirtti. 

The Guardian saldırının yapıldığı noktayı gösteren harita yayınladı:

KREMLİN: MÜZAKERELER İÇİN GEREKLİ ŞARTLARI ETKİLEYECEK

Saldırının ardından Kremlin'den açıklama yapıldı. Kremlin Sözcüsü Dimitry Peskov, bugün gazetecilere verdiği demeçte, Ukrayna tarafından gelen saldırının "Müzakerelere devam etmek için gereken uygun şartları etkileyebileceği" görüşünü paylaştı. 

UKRAYNA DIŞİŞLERİ BAKANI: NE DOĞRULAYABİLİR NE DE REDDEDEBİLİRİM

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dimitro Kuleba ise saldırıyı Ukrayna ordusunun gerçekleştirdiği yönündeki bilgileri teyit etmedi. Kuleba, "Henüz askeri bilgilere sahip olmadığımdan ötürü bu saldırıya Ukrayna'nın karıştığı iddiasını ne doğrulayabilir ne de reddedebilirim" dedi.

Söz konusu saldırı, Ukrayna’dan Rusya topraklarına yapılan ikinci saldırı oldu. Rusya'nın Ukrayna'ya saldırılarının başladığı geçen ay, Ukrayna sınırına yaklaşık 100 kilometre uzaklıktaki Millerovo hava üssü de füzelerle hedef alınmıştı. (DIŞ HABERLER)

 

Etiketler ukrayna rusya