Kremlin: Ukrayna'da yakalanan Amerikalı askerler cezalandırılmalı

Kremlin Sözcüsü Peskov, Ukrayna'nın doğusunda Rus birliklere esir düşen ABD'li askerlerin mahkemeye çıkarılacağını belirterek "Cezalandırılmalılar" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, ABD merkezli NBC televizyonuna verdiği röportajda, Rusya'nın "Ukrayna'da yakalanan eski Amerikan askerlerinin ölüm cezasına çarptırılmayacağını garanti edemediğini" söyledi.

Peskov, NBC'nin kıdemli muhabiri Keir Simmons'a Moskova'da konuştu. NBC muhabiri, Ukrayna saflarında savaşırken Rus birliklere esir düştükten sonra Donetsk'te çıkarıldığı mahkemece idam cezasına çarptırılan İngiliz askerleri hatırlattı ve Ukrayna'nın doğusunda benzer şekilde esir düşen iki Amerikan gazisinin akıbetinin aynı olup olmayacağını sordu.

Kremlin Sözcüsü bu soruya "Hiçbir şeyi garanti edemem. Bu soruşturmaya bağlı" dedi. Peskov söz konusu askerlerin "savaş esiri" değil "paralı asker" olduğunu savundu.

MAHKEMEYE ÇIKARILACAKLAR

Rus birliklere esir düşen Amerikalı askerler Alex Drueke ve Andy Tai'nin Ukrayna'da yasa dışı faaliyetlerde bulunduğunu savunan Peskov, "Savaş alanında ateş ediyor, adamlarımızın hayatlarını tehlikeye atıyorlardı. Bir mahkeme olacak ve bir mahkeme kararı da olacak.  Cezalandırılmalılar" diye konuştu.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna saflarında savaşan ikisi gazi üç Amerikalıdan haber alınamadığını 16 Haziran'da açıklamıştı. Bakanlık sözcüsü Ned Price, "Kayıp olduklarını biliyoruz ancak ne yazık ki, konuyla ilgili tüm ayrıntıları bilmiyoruz" demişti. Daily Telegraph gazetesi ise ABD'li gaziler Drueke ve Tai'nin geçen hafta Harkov yakınlarında esir düştüğünü yazmıştı. (DIŞ HABERLER)

 

 

Etiketler kremlin rusya