Kremlin Sözcüsü'nün oğlu paralı askerlerle birlikte savaşmış

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov’un oğlu 33 yaşındaki Nikolai Peskov, Wagner ile birlikte Ukrayna’da savaştığını söyledi. Yevgeny Prigozhin, Dimitri Peskov’un kendisiyle iletişime geçtiğini belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov’un oğlu, Rus paralı asker şirketi Wagner ile birlikte Ukrayna’da savaştığını söyledi. Komsomolskaya Pravda gazetesinin aktardığına göre 33 yaşındaki Nikolai Peskov, Ukrayna'da görev yaptığını dile getirdi.

'BABAM BENİMLE GURUR DUYUYOR'

2008'den bu yana Kremlin Sözcüsü olarak görev yapan Peskov’un oğlu gazeteye verdiği röportajda, "Benim inisiyatifimle oldu. Bunu görevim olarak gördüm” dedi. Nikolai Peskov, gizli bir isimle Ukrayna’daki savaşa katıldığını ve paralı asker grubu Wagner’in güçleriyle birlikte savaştığını söyledi. Cesaret madalyası aldığını belirten Nikolai Peskov, "Babamın benimle gurur duyduğunu düşünüyorum. Doğru kararı verdiğimi söyledi" ifadelerini kullandı.

'OĞLUMU TOPÇU OLARAK ALIN' DEDİ'

Wagner'in kurucusu Yevgeny Prigozhin ise, Dimitri Peskov'un kendisi ile iletişime geçtiğini ve oğlunu topçu olarak almasını istediğini söylediğini aktardı.

Prigozhin, Telegram kanalı üzerinden paylaşılan videoda, "Bir zamanlar mutlak bir liberal olarak tanınan Dimitri Sergeyvich Peskov, oğlunu gönderdi. Benimle iletişime geçti ve 'Onu basit bir topçu olarak al' dedi” diye konuştu. (DIŞ HABERLER)