Kremlin: Kuzey Akım'ın kapatılmasından Batı sorumlu

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Batı'nın Rusya'ya yönelik yaptırımları nedeniyle Kuzey Akım 1 boru hattındaki bakım çalışmalarının aksadığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Moskova yönetimi, Almanya'ya doğalgaz taşıyan Kuzey Akım 1 boru hattının kapatılmasından Batı'nın Rusya'ya yönelik yaptırımlarını sorumlu tuttu. Yaptırımlar nedeniyle boru hattındaki bakım çalışmalarının aksadığını savunan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya'nın siyasi bir hamle olarak Avrupa'ya arzı kestiği yönündeki iddiaları reddetti.

'YAPTIRIMLARI KALDIRILIRSA GAZ AKIŞI YENİDEN BAŞLAR'

Peskov, "Almanya ve İngiltere de dahil olmak üzere Batılı devletlerin ülkemize uyguladığı yaptırımlar nedeniyle gaz arzında sorunlar ortaya çıktı" dedi. Kremlin sözcüsü, yaptırımların kaldırılması halinde onarım çalışmalarının kolayca tamamlanabileceğini ve gaz akışının yeniden başlayacağını söyledi.

Gazprom, geçen hafta bakım çalışmaları sırasında bir petrol sızıntısı tespit ettiğini duyurduktan sonra boru hattından gaz tedarikini tamamen durdurdu. Rus enerji devi Gazprom, sızıntının Portovaya sıkıştırma istasyonunda tespit edildiğini ve denetimin, boru hattının bakımına yardımcı olan Alman şirketi Siemens'ten çalışanlarla birlikte yapıldığını açıklamıştı. (DIŞ HABERLER)