Kremlin: Biden'ın Putin'le ilgili sözleri kabul edilemez

ABD Başkanı Biden'ın "Hamas ve Putin farklı tehdit teşkil ediyor ancak ortak bir noktaları var" sözleri hakkında konuşan Kremlin Sözcüsü Peskov, Biden'ın sözlerinin 'kabul edilemez' olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, ABD Başkanı Joe Biden'ın dün yaptığı açıklamada Hamas ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i karşılaştırması hakkında konuştu. 

Reuters haber ajansının aktardığına göre, Dmitriy Peskov, ABD Başkanı Biden'ın sözlerinin 'kabul edilemez' olduğunu söyledi. Mevcut durumun uluslararası gündemde potansiyel olarak tehlikeli bir an olduğuna dikkat çeken Peskov, İsrail'in Gazze'ye düzenlemesi beklenen kara harekatının başlaması halinde Rusya vatandaşlarına yönelik tehdidin de oldukça artacağını söyledi. Peskov, Gazze gündemiyle yarın Mısır'ın başkenti Kahire'de düzenlenecek zirvede Rusya'yı kimin temsil edeceği konusunda ise bilgi vermedi.

BIDEN NE DEMİŞTİ?

ABD Başkanı Joe Biden, 19 Ekim Perşembe akşamı Oval Ofis'te yaptığı Ulusa Sesleniş konuşmasında, "Hamas ve Putin farklı tehdit teşkil ediyor ancak ortak bir noktaları var, ikisi de demokratik komşularını tamamen yok etmek istiyor" ifadelerini kullanmıştı.

ABD'nin ulusal güvenlik ihtiyaçları çerçevesinde İsrail ve Ukrayna dahil ortaklara destek olmak için Kongre'ye 'acil bütçe' talebinde bulunacağını bildiren Biden, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ile aynı zamanda 'İsrail'in savaş kurallarına uygun' bir şekilde hareket etmesi gerektiğinin önemini de görüştüklerini belirterek, "Bu, çatışmada mümkün olduğu kadar sivilleri korumak anlamına geliyor" demişti. (DIŞ HABERLER)