Kraliçe Elizabeth, yeni başbakanı ilk kez İskoçya'da kabul edecek

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'in ilk kez başbakanı atamak üzere Londra'ya gidemeyeceği açıklandı. Tören, Kraliçe'nin bulunduğu İskoçya'da yapılacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth, ülkenin yeni başbakanını ilk kez Buckingham Sarayı'nda değil, yaz tatillerini geçirdiği İskoçya'daki Balmoral Malikanesi'nde kabul edecek.

Buckingham Sarayı'ndan yapılan açıklamada, 96 yaşındaki Kraliçe'nin son zamanlarda yürümekte zorlandığına dikkat çekilerek 6 Eylül'de yapılacak atama için Londra'ya gitmesinin mümkün olmayacağı söylendi. Törenin, Kraliçe'nin bulunduğu İskoçya'daki Balmoral Malikanesi'nde yapılmasına karar verildi.

Kraliçe II. Elizabeth'in tahtta olduğu 70 sene boyunca görev yapan 15 başbakanın tamamı, Londra'daki Buckingham Sarayı'nda Kraliçe ile görüşmüştü.

Başbakan Boris Johnson'ın istifasını açıklamasının ardından Muhafazakâr Parti liderliği ve başbakanlık için Dışişleri Bakanı Liz Truss ve eski Maliye Bakanı Rishi Sunak yarışıyor. Partinin yeni lideri ve İngiltere'nin yeni başbakanı 5 Eylül Pazartesi günü belli olacak. 6 Eylül'deyse Boris Johnson'ın istifasını sunması ve yeni başbakanın görevi devralması bekleniyor. (HABER MERKEZİ)