Kozluk Belediyesi işçileri iş bıraktı: 'Maaşlarımız 4 senedir kesintili yatırılıyor'

Batman'da maaşlarının eksik yatırılmasına tepki gösteren işçiler süresiz olarak iş bıraktı. Belediye İş Sendikası Şube Başkanı Halit Akınay, "Belediyenin 170 işçiye 41 milyon lira borcu var" dedi.

Google Haberlere Abone ol

Evrim Deniz

BATMAN - 2019 yılında HDP’den Kozluk Belediye Eş Başkanı seçilen Ayhan Eren, daha sonra "İlçe halkına daha iyi hizmet etmek için" diyerek HDP'den istifa etti ve AK Parti'ye katıldı. Ancak "halka daha iyi hizmet etmek için" partisinden istifa eden Eren yönetimindeki Kozluk Belediyesi işçileri 4 yıldır yüzde 10, yüzde 20 kesintili maaş alıyor.

Bayram öncesi yatması gereken maaşın da yüzde 15 kesintiyle yatması üzerine belediye işçileri iş bıraktı. Konuyla ilgili konuştuğumuz Belediye İş Sendikası Siirt-Mardin Şube Başkanı Halit Akınay, "Belediye Başkanı Ayhan Eren Azerbaycan’da, işçiler grevde" dedi.

‘BELEDİYENİN İŞÇİLERE 41 MİLYON LİRA BORCU VAR’

4 yıldır belediyenin maaş ödemesinde çalışanları mağdur ettiğini belirten Akınay, şunları söyledi:

"Belediye Başkanı Ayhan Eren parti değiştirirken yani HDP’den AKP’ye geçerken, 'HDP’den istifa ettikten sonra ilçe halkı için daha iyi hizmet edeceğim' demişti. Ama buna rağmen 4 yıldır yüzde 10 ve yüzde 20 gibi kesintiler yaparak maaşları geç yatırarak, işçileri mağdur ediyor. Belediyenin 170 işçiye 41 milyon lira borcu var."

'BELEDİYE BAŞKANI İLBANK'TAN GELEN PARAYI HARCADI'

Akınay, belediye de bulunan memur, kadrolu ve şirket işçilerinden oluşan 170 kişilik ekibin tamamının bayramdan önce yatırılması gereken maaşın yüzde 15 kesintiyle yatırıldığını dile getirerek, Belediye Başkanı Ayhan Eren’in İlbank'tan gelen paraları harcadığını belirtti.

Belediye Başkanı Ayhan Eren’in Azerbaycan’a sınava gittiğini dile getiren Akın, ekonomik krizden dolayı maaş ödemesinin kesintisiz bir biçimde yapılmasını talep ettiklerini söyledi. Akınay, "Belediye Başkanı Ayhan Eren Azerbaycan’da, işçiler grevde" diye konuştu.

‘AÇLIK İLE SINANIYORUZ’

1997 yılından beri belediyede kadrolu işçi olan Kenan Batan ise 4 yıldır bu sürecin devam ettiğini, Belediye Başkanı'nın sürekli sözler verdiğini ve "İlbank parayı eksik yatırdı" diyerek işçileri oyaladığını söyledi.

Batan, “Bayramdan önce bizlere maaşın yüzde 15 kesintiyle yatırılacağı belirtildi fakat biz bunu kabul etmedik. Ve bize söz verdi, yüzde 15’lik kesintinin haziran ayının 15’inde yatacağını belirtti fakat yatmadı. Belediye senelerdir bize borçlu. Bugün ayın 23’ü ama halen bizler muhatap bulamıyoruz. Belediye Başkanı Ayhan Eren kalktı yurt dışına çıktı ama demiyor ki bu işçiler bayramda evine ne alacak. Ben çocuklarıma bayram için kıyafet bile alamadım. Biz resmen açız, açlıkla sınanıyoruz bu enflasyonda. Çalışıyoruz, ele geçen kesintili maaş da hiçbir şeye yetmiyor" dedi.

‘BELEDİYE MASRAFLARI İŞÇİLERİN MAAŞINDAN KESİLİYOR’

Belediye işçisi Batan, Belediye Başkanı Ayhan Eren’in masraf ödemelerini işçilerin maaşından yaptığını belirterek, geriye kalan parayı onlara dağıttığını dile getirdi.

Eren’in işçilere, “Para çıkmıyor, belediyenin giderlerini düştükten sonra kalan parayı sizlere dağıtacağım” dediğini aktaran Batan, şunları söyledi:

“Maaşlarımızdan bir iki defa kesinti yapılsa bir şey olmaz ama 4 senedir bu böyle devam ediyor. Adam başkan oldu ama her ay aynı sorunu yaşıyoruz. Maaşlarımız ödenene kadar iş bırakmaya devam edeceğiz.”