Kozağaçlı ve Timtik kararına Mersin'den tepki: Bu karar hükümsüzdür

Yargıtay 3’cü Ceza Dairesi’nin Kozağaçlı ve Timtik hakkında verdiği mahkumiyet kararına karşı basın açıklaması yapan hukuk örgütleri, “Avukatlık yapmak suç değildir” dedi.

Fotoğraf: Gazete Duvar
Google Haberlere Abone ol

MERSİN - Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD), Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD), İnsan Hakları Derneği (İHD), Adalet İçin Hukukçular Derneği (AHD) Mersin Şubeleri ve Mersin Demokrat Avukatlar Grubu, avukat Selçuk Kozağaçlı ve avukat Barkın Timtik’in mahkumiyetinin Yargıtay 3’ncü Ceza Dairesi kararıyla onanmasına karşın Mersin Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı.

Açıklamada söz alan ÇHD Mersin Şube Başkanı İsmail Bozkurt, Kozağaçlı ve Timtik’in Yargıtay kararıyla birlikte hükümlü statüsüne geçtiğine işaret etti.

'AVUKATLIĞI SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ'

Kozağaçlı ve Timtik hakkında verilen mahkumiyet kararında meslektaşlarının müvekkilleriyle özdeşleştirildiğine, soruşturma sürecinin sağlıklı ilerlemediğine, yargılama konusu dijitallerin sahte olduğunun ispat edildiğine dikkat çeken Bozkurt, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu karar ile uluslararası sözleşmeler ile güvence altına alınmış 'avukatların müvekkilleri ile özdeşleştirilmemesi' yasağı açıkça ihlal edilerek tüm yargılama sürecinde meslektaşlarımızın adil yargılanma hakları da ihlal edilmiştir. Bu karar ile meslektaşlarımızın halkın, yoksulların, emekçilerin avukatlığını yapmaları mahkûm edilmeye çalışılmaktadır. Avukatlık yapmak suç değildir. Meslektaşlarımızın dediği gibi: bu karar hükümsüzdür. Bugüne kadar hep olduğu gibi meslektaşlarımızın yanında olmaya, avukatlığı savunmaya devam edeceğiz.”

'HUKUKU YOK SAYAN KARARLAR GERİ ADIM ATTIRAMAZ'

Yargıtay kararına karşı hukuk mücadelelerini sürdüreceklerini belirten Bozkurt, "Ne tutuklamalarınız ne de hukuki kararlarınız baki kalacak. Adalete, demokrasiye, özgürlüğe ulaşana kadar devrimci, demokrat ve yurtsever avukatlar mücadelesine devam edecektir. Hukuku yok sayan hiçbir kararınız mesleki dayanışmamızdan bir adım geri attıramaz. Genel başkanımız Selçuk Kozağaçlı'nın her daim dediği üzere, biz kazanacağız. Avukatlık Suç Değildir. Mesleki bağımsızlığımızı ve güvenliğimizi yok sayan anlayışın karşısında duracağız” diye konuştu.