Koronaya yakalanan mimarın ailesi: Türkiye'ye nakli hayati önemde

Türkmenistan'da koronaya yakalanan mimar Ergül Avşar'ın sağlık durumu kritik. Aile, başvuruları tamamladıklarını ancak bir haftadır onay beklediklerini belirterek, durumun hayati olduğunu hatırlattı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkmenistan resmi olarak korona virüsü salgınını kabul etmiyor. Bu bağlamda Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ile veri paylaşmayan Türkmenistan'da hastalığa yakalanan hasta yakınları endişeli. Türkiyeli mimar Ergül Avşar da, Türkmenistan'da ikinci kez hastalığa yakalandı. Avşar'ın sağlık durumu kritik. Ailesi, Türkiye'de Sağlık Bakanlığı'na nakliye talebinde bulundu ancak bir haftadır onay alamadı.

Ergül Avşar'ın kardeşi Emrah Avşar, ağabeyinin sevk talebinin kabul edilmesi için seslerinin duyulmasını istiyor.

TÜRKMENİSTAN'DA ÇALIŞAN TÜRKİYELİ MİMARIN DURUMU KRİTİK

Türkmenistan Devlet Başkanı Kurbankulu Berdimuhammedov'ın yaptırdığı sarayın inşaat çalışmalarını Türkiye menşeli bir firma sürdürüyor. Ergül Avşar da inşaatın mimar ekibinde yer alıyor. 3 yıldır Türkmenistan'da bulunan Ergül Avşar daha öncede korona virüsü hastalığına yakalandı. Kardeşi Emrah Avşar, ağabeyinin yaklaşık 15 günce tekrar hastalığa yakalandığını belirterek, durumun kritik olduğunu söyledi. Ergül Avşar'ın başta grip olduğunun düşünüldüğünü ifade eden Emrah Avşar, "Korona virüsü testi yapılınca hastalığa yakalandığı anlaşıldı" dedi.

Hastalık seyrinin ağırlaşması üzerine Ergül Avşar kendisi Türk Büyükelçiliği'ne başvurarak, nakil istedi. İşverenlerin de süreçle ilgilendiğini dikkati çeken Emrah Avşar, "Ağabeyime daha öncede 'ambulans uçakla Türkiye'ye gitmek istiyor musun?' diye soruldu. İlk başta kabul etmedi. Fakat fenalaşınca Türkiye'ye sevk edilmek istendiğini söyledi" diye konuştu.

NAKİL BAKANLIĞIN İMZASINA KALDI

Ergül Avşar'ın Türkiye'ye nakli ile ilgili süreç geçen hafta pazartesi yapıldı. Türkiye'den de başvuru yaptıklarını sözlerine ekleyen Emrah Avşar, "Ağabeyim nefes alamıyor. Türmenistan'daki tedavi sürecine güvenmiyoruz. Bunu bildirdik. 'Gerekli işlemleri yapacağız' deyip Türkmenistan'dan gerekli evraklar istendi. Tüm belgeler tamamlandı. Sevk artık bakanlığın imzasına kaldı. Bir haftadır ağabeyimi getirmeye çalışıyoruz. Bakanlığı arıyoruz 'evrak eksik' deniyor. Büyükelçiliği arıyoruz 'evraklar tamam' deniyor. Henüz onay verilmiş değil." dedi.

ANNELERİ DE KORONADAN VEFAT ETTİ

Annelerini de korona virüsünden kaybeden Avşar ailesi, ağabeyleri için her geçen saatin kritik olduğunu söylüyor. Emrah Avşar, aile olarak endişeli olduklarını söyleyerek, "Ağabeyimi de kaybetmek istemiyoruz" ifadeleri kullandı.