Koronaya yakalanan Erdoğan hakkındaki paylaşımlara 8 gözaltı kararı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın koronaya yakalanmasıyla ilgili sosyal medya paylaşımı yapan ve hakkında gözaltı kararı verilenlerden Pınar Ö. ev hapsi şartıyla serbest bırakıldı.

Görüntü: AA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın Covid-19'a yakalanmasıyla ilgili sosyal medyadaki paylaşımlar polis tarafından takibe alındı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'nın 36 sosyal medya hesabına yönelik yaptığı inceleme sonrası, Erdoğan'a yönelik hakaret içerikli paylaşımlarda bulunduğu iddiasıyla 8 kişi hakkında gözaltı kararı verildi, 4 kişi sabah saatlerinde gözaltına alındı.

İstanbul'da gece saatlerinde gözaltına alınan Pınar Ö. ifadesi alınmak üzere emniyet müdürlüğüne götürüldü. Gözaltına alınan Pınar Ö, ev hapsi tedbiriyle serbest bırakıldı.

Paylaşım yapanlardan Derya Büyükuncu'nun yurt dışında olduğu, Samsun'daki hesabın sahibinin ise yasal olmayan yollardan yurt dışına çıktığı tespit edildi.

BOZDAĞ: HADDİNİ VE KENDİNİ BİLMEZLER

Öte yandan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, sosyal medya hesaplarından yapılan bazı paylaşımlara tepki göstererek, "Medeniyet değerlerimizden ve asgari insanî vasıflardan yoksun, haddini ve kendini bilmezler" ifadesini kullandı.

Bozdağ sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, söz konusu paylaşımları kınadığını belirterek, şu açıklamayı yaptı: 

"Medeniyet değerlerimizden ve asgari insanî vasıflardan biri de hastayı ziyaret ve hastaya duadır. Sosyal medya üzerinden Sayın Cumhurbaşkanımıza beddua ve hakaret edenler, medeniyet değerlerimizden ve asgari insanî vasıflardan yoksun, haddini ve kendini bilmezlerdir.

Medeniyet değerlerimizden ve asgari insanî vasıflardan yoksun bu haddini ve kendini bilmezleri kınıyorum. Bugüne kadar Sayın Cumhurbaşkanımıza hakaret ve beddua edenler ile husumet güdenler hep kaybetti, yine kaybedecektir.

Nice zorluğu, kumpası ve tuzağı Allah’ın yardımı, milletimizin duası ve desteği ile aşan Sayın Cumhurbaşkanımız ve Muhterem Hanımefendi, bu imtihanı da milletimizin duası, tedavi, Allah’ın yardımı ve şifa ihsanıyla geçecektir."

SAVCILIKLAR RESEN SORUŞTURMA BAŞLATMIŞTI

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün Twitter’dan yaptığı paylaşımda eşi Emine Erdoğan ile birlikte Covid-19’a yakalandıklarını duyurmuştu.

Ankara ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ise sosyal medyadan yapılan bazı paylaşımlara yönelik resen soruşturma başlatmıştı. (İSTANBUL-AA/HABER MERKEZİ)