Koronaya karşı ömür boyu garantili dua öneren Cübbeli Ahmet Hoca'yı eleştiren ilahiyatçıya para cezası

İlahiyatçı Sait Çamlıca, Cübbeli Ahmet Hoca'nın koronaya karşı kitabında yazdığı duayı önermesine tepki gösterdi. Açılan davada Sait Çamlıca'ya 1300 TL para cezası verildi.

Ahmet Mahmut Ünlü (soldan ikinci) ve misafirleri 4 Nisan'da yapılan kızının düğün töreninde 'dua önlemine' ek olarak maske önlemi de almıştı.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 'Cübbeli Ahmet Hoca' olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, cemaat ve tarikatlara karşı görüşleri ile bilinen, AK Parti'de de eğitim veren ilahiyatçı Sait Çamlıca’ya yönelik açtığı davayı kazandı.

Ahmet Mahmut Ünlü, sosyal medyada yayınlanan bir konuşmasında kendi kitabında yazdığı bir duanın okunması hâlinde ebediyen korona virüsünün bulaşmayacağını söylemişti. Ahmet Mahmut Ünlü aynı konuşmasında felçli birinin görülmesi halinde aynı dua okunursa ömür boyu felç olunmayacağının da garantisini vermişti. 

İlahiyatçı Sait Çamlıca, Ahmet Mahmut Ünlü'nün videosunu 29 Nisan 2020'de Twitter hesabından paylaşarak şu notu yazmıştı:

"Sağlık Bakanlığı bu kadar tedbiri boşuna alıyor!! Cübbelinin kitabında yazdığı duayı okursanız ‘ebediyen korona size bulaşmıyormuş’…

Bu din tüccarı sahtekarlara karşı milleti uyarmayanlara yazıklar olsun. Bir de yalanına ‘sahih hadis’ diye Peygamberimizi ortak ediyor utanmaz.” 

Ahmet Mahmut Ünlü, Sait Çamlıca’ya karşı hakaret iddiasıyla açılan davayı kazandığını sosyal medya hesabından duyurdu. Gerekçeli kararı paylaşan Ahmet Mahmut Ünlü, “Ehli Sünnet dışı fırkadan olan Sait Çamlıca, Cübbeli Ahmet Hoca’ya yaptığı hakâretlerden dolayı cezâ aldı! Darısı diğerlerinin başına!” diye yazdı. 

Gerekçeli kararda Sait Çamlıca'ya 1300 TL para cezası verildiği belirtildi. (HABER MERKEZİ)