Konya’da içme suyu protestosu: 12 köylü gözaltında

Konya Akşehir'de Engili Mahallesi sakinleri, içme sularının başka bir mahalleye aktarılmak istenmesine tepki göstererek Akşehir-Doğanhisar yolunu trafiğe kapattı. 12 kişi gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol

KONYA - Konya’nın Akşehir ilçesi Engili Mahallesi sakinleri içme sularının Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ İdaresi tarafından hazırlanan bir proje ile alınarak Savaş Mahallesine verilmek istenmesine tepki gösterdi.

DÜN YAPILAN EYLEM SONLANMIŞTI

Dün sabah saatlerinde bir araya gelen mahalleli Akşehir-Doğanhisar arasındaki kara yolunu trafiğe kapattı. Köylülerin eylemi üzerine olay yerine çok sayıda jandarma ekibi sevk edildi. Jandarmanın halk ile müzakerelerinin ardından halk eylemini sonlandırdı.

YOLU BUGÜN TRAFİĞE YENİDEN KAPATTILAR

Ancak vatandaşlar KOSKİ tarafından yapılan çalışmanın bugün de devam ettirildiğini görünce yolu tekrar trafiğe kapattı.
Sularının başka mahalleye verilmesine karşı mahalleli, “Burası bir köy ve kendimize ait olan bir suyu savunuyoruz. İçme suyu bu ya, sadece suyumuzu savunuyoruz. Milletin, eli, tırnağı getirdiği sular… Kepçeyle dozer bahsetmiyoruz. Hepimizin yüreği yanıyor burada" siteminde bulundu.

12 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Jandarma ekiplerine Konya ve çevre illerden takviye ekip gönderildi. Jandarmanın müdahalesi sonrasında mahalle halkından 12 kişi, jandarmanın görev yapmasını engelledikleri gerekçesiyle gözaltına alındı.

Jandarmanın müdahalesinin ardından mahalleli eylemini sonlandırdı. (DUVAR)