Konya, İzmir ve Erzurum'da deprem

Konya'da 5 büyüklüğünde meydana geldi. Bu depremden yarım saat sonra ise İzmir'de 3.9 büyüklüğünde deprem oldu. AFAD son olarak Erzurum'da 4.1 büyüklüğünde deprem yaşandığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AFAD, Konya'nın Selçuklu ilçesinde saat 18.06'da 5.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu.

Twitter hesabından açıklama yapan AFAD Başkanı Yunus Sezer, "Konya ilimiz Selçuklu ilçesinde saat 18.06’da meydana gelen 5.0 büyüklüğündeki #deprem sonrasında, an itibarıyla olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarım" dedi.

Tarama çalışmalarının devam ettiğini aktaran Konya Valiliği de "İlimiz Selçuklu İlçesinde saat 18.06 sıralarında 5.0 şiddetinde deprem meydana gelmiş olup, herhangi bir olumsuz ihbar ulaşmamıştır. Saha taraması devam etmektedir. Depremi hisseden hemşehrilerimize geçmiş olsun" açıklamasını yaptı.

Depremin başkentte de hissedildiğini belirten Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya paylaşımında "Konya’da meydana gelen ve Ankara’da da hissedilen depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, herhangi bir kötü haber almamayı temenni ediyorum" ifadelerine yer verildi.

SOYER: KONYA'YA GEÇMİŞ OLSUN DİLERKEN DEPREME YAKALANDIK

Saat 18.36'da ise İzmir'in Buca ilçesinde yaşandı. AFAD 3.9 büyüklüğündeki depremin, yerin 7.69 kilometre derinliğinde gerçekleştiğini açıkladı. 

Twitter hesabından açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Konya'ya geçmiş olsun dilerken İzmir'de depreme yakalandık. Ufak da olsa umuyorum ki hiçbir vatandaşımız olumsuz etkilenmemiştir" dedi. 

AFAD, saat 21.37'de merkez üssü Erzurum'un Narman ilçesi olan 4.1 büyüklüğünde bir deprem daha yaşandığını duyurdu. 

Depremin derinliğinin 9.56 kilometre olduğu kaydedildi. (HABER MERKEZİ)

Etiketler konya deprem