Konya Katliamı davası: Mehmet Altun 3 kere polisle konuştu

Konya Katliamı davasının bugün görülen duruşmasında 7 kişiyi öldüren Mehmet Altun'un 155 ile üç kere görüştüğü ortaya çıktı. Konya Valiliği bu görüşmeleri daha önce yalanlamıştı.

7 kişiyi katleden Mehmet Altun davada tutuklu yargılanıyor.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Konya’nın Meram ilçesinde 30 Temmuz’da Dedeoğulları ailesinden 7 kişiyi katleden tutuklu Mehmet Altun ve sanıklar Ali Çalık, Al Keleş, Ali Keleş, Ayşe Keleş, İbrahim Keleş, Lütfi Keleş, Ramazan Çalık, Veli Keleş ve Yahya Çalık'ın yargılandığı davanın ikinci duruşması Konya 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Dava sırasında tutuklu Mehmet Altun'un 155 ile yaptığı görüşmeler ortaya çıktı. Buna göre Altun, 155'i arayıp '5 kişiyi daha vuracağım' dediği üç görüşme yaptı. Konya Valiliği görüşmeyi yalanlamıştı. 

'AVUKATLAR REDDİ HAKİM TALEBİNDE BULUNDU'

Dedeoğulları ailesinin avukatları, davada reddi hakim talebinde bulundu. Mahkeme reddi hakim talebine ilişkin kararını açıkladıktan sonra yargılamayı sürdürmek istedi. Yargılamanın sürdürülmesine itiraz eden avukatlar, “Siz devam ederseniz biz salonu terk ederiz” diyerek salonu terk etti. Avukatlarla birlikte Dedeoğulları ailesinin yakınları ve izleyiciler de salondan çıktı. Avukat ve izleyicilerin salonu terk etmesi üzerine ara karar oluşturan mahkeme, açık yargılamaya devam etti. 

155 İLE 3 GÖRÜŞME

Artı Gerçek'te yer alan habere göre, Altun, katliamın gerçekleştiği 30 Temmuz 2021’de 5 saniye, 2 Ağustos 2021’de 43 saniye ve yine 2 Ağustos 2021’de 35 dakika olmak üzere 3 defa 155 ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Avukatların görüşme kayıtlarını Konya Valiliği’nden istemesi üzerine gelen cevap yazısında aynı yere bağlı olan 154 ve 112 kayıtlarında 155’e dair böyle bir görüşmenin gerçekleşmediği belirtilerek, yapılan aramalar inkar edildi. 

Valiliğin aramayı inkar etmesinin ardından görüşmenin bir kısmının dosyada unutulduğu, ancak tamamının değil kesintili bir şekilde dosyada yer aldığı görüldü. Avukatların görüşmenin tamamını talep etmesine rağmen savcılık tarafından hiçbir inceleme ve araştırmanın yapılmadığı ortaya çıktı. 

‘5 KİŞİYİ DAHA ÖLDÜRECEĞİM’

Dava dosyasında ortaya çıkan belge 5’inci klasör 2’inci kısım olarak adlandırıldı. Dosyada bir kısmı unutulan bu görüşmede ise Altun, 2 Ağustos 2021 15.03.54 saniyelerinde Asayiş Şube ile “Kalfalar Hasanköy, Cinayetler hakkında görüşmek istiyorum, Saraçoğlu, İvedi Bana bağlayın” şeklinde dosyadaki evrakta yer aldı. Altun, polisi telefon ile aramasında şunları söyledi: “Polislerin önünde bizi tehdit ettiler ve ben 5 kişiyi daha vuracağım, öyle teslim olacağım...  Bunlar tam bir terörist. Emniyetten yardım alamadık... Cinayeti işleyen şahıs benim...” (HABER MERKEZİ)